Loren Džekson (©ABA League/SC Derby/Filip Roganovic)
Loren Džekson (©ABA League/SC Derby/Filip Roganovic)

Tandem Džekson - Megi izrešetao Cibonu za ubedljivo slavlje Studentskog centra

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.10.22. | 18:51

Vukovi pretrpeli težak poraz u Podgorici, blistao novajlija SC Derbija Loren Džekson sa 23 poena i 10 asistencija

Posle teškog i pomalo neočekivanog poraza od Zadra na startu sezone, košarkaši Studentskog centra su u drugom kolu dočekali Cibonu. Bili su više nego motivisani da upišu prvi trijumf u sezoni, a to su na kraju uradili u dominantnom maniru. Ekipa Andreja Žekelja je slavila rezultatom 97:84, a šou su ukrali Amerikanci Loren Džekson i Flečer Megi.

Novajlija iz Roana je pokazao da će biti veliko pojačanje. Na drugom nastupu u ligi je upisao i dabl-dabl. Susret je okončao sa 23 poena i 10 asistencija, za tri je šutirao 6/8. Megi je ponovo pokazao zašto spada u red najboljih šutera u regionalnom prvenstvu. Susret je okončao sa 21 poenom i 7/11 u šutu iz igre (četiri trojke).

Izabrane vesti

Držala se Cibona u prvom poluvremenu, posebno u drugoj deonici. Motivisani Studenti su dobili prvi kvartal sa 26:17, ali su Zagrepčani pružili otpor u nastavku. To je ipak bilo dovoljno samo da se zadrže na minusu od devet poena.

Sve je postalo jasno posle treće deonice koju je Studentski centar rešio sa 36:15 u svoju korist. Megi je u trećoj deonici bio nezaustavljiv, pa je u periodu od 21. do 30. minuta postigao 13 poena. Odmorio je Žakelj u finišu dva najbolja igrača, pa su Cibosi uspeli da upristoje razliku.

Odličan je u pobedničkoj ekipi sa 18 poena bio i Mario Drežnjak (7sk), a vrlo dobar i doskorašnji košarkaš FMP-a Danilo Tasić sa 15 (6sk).

Kod Cibone po 13 poena su ubacili Ivan Majcunić i Lovro Mazalin, pola koša manje dodao je Krešimir Ljubičić (8sk), dok je do 11 brojao Nikola Malešević.

ABA LIGA, 2. KOLO:

Petak

Split - Cedevita 77:95

Subota

Borac Mozzart - FMP 84:85

Nedelja

Mega - Igokea 76:87

Studentski centar - Cibona 97:84

Mornar - Zadar U TOKU

Ponedeljak

16.00 MZT - Partizan Mozzart Bet

18.00 Crvena zvezda - Budućnost



tagovi

Studentski centarCibonaFlečer MegiDanilo Tasić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara