Marko Belineli (©Reuters)
Marko Belineli (©Reuters)

Tandem snova u Bolonji - Teo i Belineli

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.11.20. | 16:53

Aleksandar Đorđević će imati još jednog košarkaškog majstora na raspolaganju

Ono što je nagovešteno, potvrđeno je: Marko Belineli je posle 13 sezona napustio NBA i karijeru nastavlja u Virtusu iz Bolonje.

Italijanski mediji prenose da 34-godišnji košarkaš nije dobio dovoljno dobru ponudu iz najjače lige sveta i da je zato odlučio da se vrati kući. Tokom prethodnih nekoliko sati dogovor je utanačen, Belineli je potpisao na tri godine i odmah se stavio na raspolaganje trneeru Aleksandru Đorđeviću.

Izabrane vesti

Virtus ima velike ambicije, trenutno je treći na tabeli italijanskog prvenstva (pet pobeda, tri poraza), ispred su besprekorni Milano i Brindizi, koji ima samo jedan poraz od starta sezone. U Evrokupu Đorđevićevi puleni imaju savršen učinak, posle sedam pobeda već su obezbedili plasman u narednu fazu takmičenja.

Jasna je namera čelnika da vrate klub na staze stare slave, žele svim silama u Evroligu i to konstantno dokazuju ulaganjima. Dolazak Belinelija je potvrda da Virtus želi do vrha.

Đorđević će sad na raspolaganju imati izuzetanbekovski tandem, teren će deliti dva velika košarkaška majstora, Miloš Teodosić i Marko Belineli.


Iskusni Belineli je pre 18 godina karijeru i počeo u Virtusu iz Bolonje, godinu kasnije otišao je u gradskog rivala Fortituda, da bi se 2007. otisnuo "preko bare". Najpre je zaigrao za Golden Stejt, potom Nju Orleans, Čikago, San Antonio, Sakramento, Šarlot, Atlanta i Filadelfiju, pre nego što se 2018. vratio u redove Mamuza sa kojima je 2014. osvojio i šampionski prsten.

Godinu u kojoj je osvojio i prvu NBA titulu pamtiće i po pobedi na takmičenju u brzom šutiranju trojki, dok je za pet godina provedenih u Evropi na startu karijere uspeo da osvojio titulu sa Fortitudom 2005, kao i Superkup u kojem je bio i najkorisniji igrač takmičenja.

Za reprezentaciju Italije debitovao je pre 14 godina na Mundobasketu u Japanu, kada je selekciji Sjedinjenih Država ubacio 25 poena, pritom je uspeo i da stavi Karmela Entonija na poster.

Dres Azura nosio je i na Eurobasketu godinu dana kasnije, kao i na kontinentalnim smotrama 2011, 2013, 2015. i 2017.

Sjajni strelac se vratio u klub u kojem je sve počelo. Gledaćemo ga u tandemu sa Milošom Teodosićem. Čeka nas prava košarkaška magija.



tagovi

Marko BelineliMiloš TeodosićVirtus BolonjaAleksandar Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara