Majls Tarner (AFP)
Majls Tarner (AFP)

Tarnerovih šest blokada i roletna na obruč Indijane, Fila ne može bez Embida (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.11.21. | 03:43

Siksersi gube četvrti meč zaredom, a crna serija poklapa se sa izostankom kamerunskog centra zbog Kovida-19

Poslovica kaže "Koga nema, bez njega se može", ali ako ste Filadelfija, ova tvrdnja ne važi. Četvrta utakmica kako Džoel Embid ne igra zbog pozitvnog testa na Korona virus i četvrti put zaredom Seventisiksersi gube. Noćas su naleteli na raspoloženu Indijanu koja polako diže formu, a Pejsersi su imali toliko X faktora da je bilo nemoguće pobediti ih, iako je gostujući tim na kraju svukao razliku na minus pet - 118:113. Rezultat, ipak ne oslikava pravo stanje stvari na terenu.

Prednost Pejsersa u prvom poluvremenu dostizala je i 20 poena, a bljesnuo je Džastin Holidej i to sa klupe. Već u drugoj četvrtini imao je 19 poena, šut iz igre 7/7 i maksimalan učinak od pet pogodaka iz pet pokušaja za tri poena. Sa 27 poena do kraja se iskristalisao kao najbolji poenter tima, ali nemerljiv doprinos u više segmenata dali su Malkom Brogdon sa tripl-dablom (13 poena, po deset skokova i asistencija), Domantas Sabonis sa 18 poena, 12 skokova i pet asistencija, kao i Majls "gde ste pošli" Tarner. Centar Indijane je ubacio 20 poena, ali impresivnije deluje njegovih šest blokada i roletna na obruč domaćeg tima.

Izabrane vesti

Sjajnu timsku košarku igrala je Indijana što potvrđuje i podatak da je zabeležila čak 33 timske asistencije. Poređenja radi, Fila ih je imala svega 16. Uspeo je Andre Dramond da sa 16 skokova zamaskira neostatak Embida u tom segmentu, ali izostanak tako dominantnog centra u napadačkoj igri, izuzetno je teško nadomsetiti. Siksersi su doživeli šest poraza u uvodnih 14 utakmica, a čak četiri su pretrpeli kada nije bilo Kamerunca.

Gosti su se u velikoj meri oslanjali na individualni učinak Tobajasa Herisa i Tajrisa Maksija, uprkos činjenici da su kombinovano postigli 56 poena, maltene polovinu Filadelfijinih koševa, četvrti poraz u nizu bio je neizbežan. Zvanje najboljeg strelca utakmice sa 32 poena, slaba je uteha za Herisa.

Nešto ranije, Majami je savladao Jutu u gostima 105:111, mada je u poslednjoj deonici od gotovog umalo napravio veresiju. Košarkaši Hita ušli su u odlučujući period sa čak 26 poena prednosti, a onda su im se ruke vezale i gledali su furioznu Jutu kakao se vraća. Međutim, četvrtina koju je ekipa Džeza dobila 36:16 nije bila dovoljna za potpuni preokret.

Tajlera Hiroua nije išao šut za tri 1/7, ali je ipak bio najefikasniji pojedinac meča sa 27 poena, jednim više od Bojana Bogdanovića. Posle četvrtog poraza u minulih pet duela možemo da konstatujemo da je Juta u problemu, dok je Majami uspeo da prekine mini seriju od tri poraza.

NBA - REZULTATI

Juta - Majami 105:111

/Bogdanović 26 - Hirou 27/

Indijana - Filadelfija 118:113

/Holidej 27 - Heris 32/

Nju Orleans - Memfis 112:101

/Aleksander-Voker 21 - Bruks 23/

Orlando - Vašington 92:104

/Entoni 22 - Dinvidi 23/

Toronto - Detroit 121:127

/Siakam 25 - Grent 24/

Klivlend - Boston (u toku)

04.30: (1,40) Los Anđeles Klipers (14,0) Minesota (3,35)



tagovi

Džoel EmbidIndijana PejsersFiladelfijaFiladelfija Seventisiksers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara