Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Tejić odveo Studentski centar na korak do ABA lige

Vreme čitanja: 1min | uto. 04.05.21. | 17:58

Filijala Budućnosti dobila prvi meč finala ABA 2 protiv Sparsa - 99:89

Filijala Budućnosti, Studentski centar, došla je na korak do plasmana u ABA ligu. Podgoričani su u prvom meču finala ABA 2 lige, odigranom u Morači, slavili protiv Sparsa sa 99:89 i tako nose 10 poena prednosti u drugu utakmicu koja je na programu u četvrtak.

Mogao je tim Nenada Trajkovića da ponese i veći plus, imali su i 15 poena prednosti, ali su Sparsi u poslednjoj deonici smanjile zaostatak pred sledeću utakmicu gde će juriti i pobedu, ali i razliku.

Izabrane vesti

Odlućujući momenat na utakmici bila je serije Studentskog centra od 16:0 kada su prelomili meč u svoju korist i onda održavali prednost do kraja.

Jako dobru partiju za Studente odigrao je srpski košarkaš Marko Tejić. Bivši košarkaš Crvene zvezde postigao je 17 poena. Nikola Pavlićević predvodio je Plavi tim sa 20 poena i osam asistencija, a Alen je ubacio 18.

Poraženi će imati novu šansu za plasman u ABA ligu kroz baraž sa Splitom. Tada će se igrati na dva trijumfa, a tim iz Dalmacije moći će da računa na prednost domaćeg terena.

Sledeći meč Studenata i Sparsa zakazan je za četvrtak.

Kod Sparsa su najefikasniji bili Amar Gegić sa 19, te Hasandić i Kamenjaš sa po 18 datih poena. Moraće Sarajlije više ako žele u ABA ligu direktno sa prve pozicije.



tagovi

ABA 2 ligaStudentski centar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara