(©FIBA)
(©FIBA)

Tenerife dobio španski dvoboj u FIBA Ligi šampiona

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.04.23. | 23:18

Manresa pala na Balearima – 91:84

Završena je prva runda četvrtfinalne serije plej-ofa FIBA Lige šampiona. Nakon što su sinoć prve pobede upisali Hapoel i Unikaha, večeras su u seriji poveli branilac titule Tenerife i Strazbur koji je u Nemačkoj napravio brejk protiv Bona.

Tenerife je iskoristio prednost domaćeg parketa protiv Manrese i pobedom 91:84 opravdao ulogu favorita. Veliko iznenađenje su napravili košarkaši Strazbura pobedom u Bonu - 77:76.

Izabrane vesti

Tenerife je nešto slabije otvorio utakmicu protiv Manrese, ali je na polovini druge četvrtine ubacio u veću brzinu i uspeo da preokrene rezultat. Pred kraj prvog poluvremena, kada je njegova ekipa imala pozitivan rezultat, domaći trener Ćus Vidoreta imao je šta da prigovori sudijama, a to je rezultiralo tehničkom greškom.

Imala je gostujuća ekipa i dvocifrenu prednost (+12), ali je domaćin na krilima najefikasnijeg strelca Šermadinija i drugog strelca Sasua Salina, uspela da dođe do preokreta na poluvremenu (46:40).

Nastavili su igrači Tenerifa u istom ritmu u drugom poluvremenu, povećali prednost na 12 razlike i time se približili pobedi. Trener Manrese Pedro Martinez nije imao nikakvo rešenje za raspoloženog Šermadinija. Pokušavali su gosti čestim šutevima za tri poena, ali malo su ih pogađali u prelomnim trenucima utakmice.

Nije se dala ekipa Manrese i krenula na sve ili ništa u poslednjoj deonici, u pohod na novi preokret i u nekoliko navrata stizala i do minus tri. Tenerifa je uspevao da do kraja izdrži pritisak i odnese pobedu.

Najefikasniji igrač bio je igrač gostujuće ekipe Harding sa 21 poenom i dve asistencije. U pobedničkom timu, Šermadini je imao učinak od 18 poena, pet asistencija. Pratili su ga Fitibaldo i Sasu Salin sa po 16 poena.


tagovi

Iberostar TenerifeManresaFIBA Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara