Ti-Di Garden osvojen, priča o nepobedivosti završena: Jokić i Marej slomili keltska srca (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.01.24. | 04:18

Posebno motivisanom Nikoli malo nedostajalo za rekord sezone i tripl-dabl

Šepurile su se mesecima pristalice Bostona ekskluzivnim statusom neporaženog tima na domaćem terenu u NBA ligi i spektakularnim nizom od 20 uzastopnih pobeda u Ti-Di Garden Areni. Oni odvažniji počeli su i da sanjaju o obaranju verovatno nedostižnog rekorda Golden Stejta, samo što su u čitavoj računici zaboravili na Nikolu Jokića i Džamala Mareja, dvojicu momaka koji su se poslednjih godina pretplatili na rušenje ambicija mnogo zvučnijih i istorijski uspešnijih franšiza od one iz Kolorada.

Srbin i Kanađanin postigli su više od dve trećine poena svog tima (Marej 35, Jokić 34) i ključno doprineli da Denver nanese Seltiksima prvi poraz u Masačusetsu još od 30. maja prošle godine. Tragičar utakmice Džejson Tejtum mogao je da donese produžetak Bostonu, ali je u poslednjoj sekundi promašio šut za dva poena, pa je meč okončan rezultatom 102:100.

Izabrane vesti

Nisu Nagetsi blistali od početka 2024, beležili su prilično šarene rezultate i učinak od pet pobeda i četiri poraza nije obećavao pred odlazak u mesecima neosvojivu tvrđavu Seltiksa. Krenule su ozbiljne sumnje u Denverovu mogućnost da uopšte može biti kandidat za ovosezonski prsten, doprineo je tome i poraz od Filadelfije pre nekoliko dana, ali je ovakvim trijumfovom tim Majka Melouna poslao snažnu poruku svim ostalim franšizama u ligi i stavio do znanja da će kada dođe kasno proleće biti potpuno ravnopravan takmac u borbi za drugu uzastopnu titulu najboljeg u NBA.

Prava je šteta što posebno motivisani Nikola Jokić nije uspeo da fenomenalan učinak iz prve tri četvrtine kruniše istovetnom četvrtom, pa ga je to koštalo obaranja ličnog rekorda sezone (39 poena) i novog tipl-dabla u prvoj utakmici nakon smrti njegovog košarkaškog oca Dejana Milojevića. Somborac je meč završio sa 34 poena, 12 skokova i devet asistencija za 38 minuta na parketu. Nikola je u prvom poluvremenu dao 19 poena, na kraju treće četvrtine imao 30, ali je onda u poslednjoj postigao samo četiri, a kako je i svih devet asistencija zabeležio pre poslednjeg perioda, ostaje mala žal što individulani učinak nije bio još impresivniji. Interesantno, ovo je srpskom košarkašu 92. utakmica u karijeri sa 30+ poena i 10+ skokova čime se po takvim mečevima izjednačio sa Majklom Džordanom na 27. mestu večne liste.

Odgovarali su Jokić i Džamal Marej na sve što su im s druge strane zadavali prvenstveno Derik Vajt, Džejson Tejtum i Kristaps Porzingis, a važan defanzivni doprinos u finišu meča dao je i Eron Gordon. Specijalista za atraktivna zakucavanja na sve moguće načine otežavao je posao Tejtumu u finišu meča, terao Seltikse na uzimanje teških šuteva iz iznuđenih pozicija, a na kraju imao i priliku da stavi tačku na meč s linije za slobodna bacanja. Na 15 sekundi do kraja pri rezultatu 101:100 polovičan učinak s penala imao je 28-godišnji krilni centar i tako dao priliku Bostonu da izbori produžetak, ali se u ključnoj odbrani prilično iskupio i zaslužio status heroja trijumfa zajedno s vodećim dvojcem uprkos siromašnom košgeterskom učinku.

U ekipi Džoa Mazule Derik Vajt okonačo je meč sa 24 poena, Džejson Tejtum imao je 22, Kristaps Porzimgis 21, Džejlen Braun 13 poena. Uz Jokića i Mareja, samo je još Majkl Porter Džunior dao dvocifreni broj poena (13) među Nagetsima.

Boston ostaje tim sa najboljim učinkom u ligi (32-10), dok je Denver trećeplasirani na Zapadu sa skorom 29-14. Za dve noći aktuelni šampion gostovaće Vašington Vizardsima.

NBA

Šarlot - San Antonio 124:120

/Bol 28 - Džonson 25/

Orlando - Filadelfija 109:124

/Karter 25 - Embid 36

Boston - Denver 100:102

/Vajt 24 - Marej 35/

Majami - Atlanta 108:109

/Batler 25 - Marej 22/

Nju Orleans - Finiks 109:123

/Vilijamson 24 - Buker 52/

04.00 Portland - Indijana (u toku)

04.30 LA Lejkers - Bruklin (u toku)




tagovi

Nikola JokićDenver NagetsBoston Seltiks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara