Tigrovi žele da zagrizu meč loptu protiv MZT-a

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.04.19. | 12:47

Primorska juri drugu pobedu u seriji protiv Skopljana na domaćem terenu pred odlazak u Makedoniju

Dominatno je Sikst Primorska sinoć u prvom duelu finalne serije ABA2 lige došla do pobede nad MZT-om iz Skoplja. Od prvog do poslednjeg minuta o svemu na terenu se pitala isključivo ekipa iz Kopra, a makedonski tim je uspevao koliko-toliko da održi priključak samo do polovine druge deonice.

Drugo poluvreme donelo je potpunu dekoncentraciju u ekipi MZT-a na obe strane terena, što je slovenački tim umeo da iskoristi. Po poslednjem zvuku sirene moglo je da započne veliko slavlje u Areni Bonifika, pošto su Tigrovi slavili sa velikih 93:71. Znaju ipak navijači da je to samo prvi od tri koraka koji je neophodno napraviti da bi se došlo do krajnjeg cilja i osvajanja naslova prvaka Druge ABA lige. Ali kako kažu - treba ići polako. Drugi korak bi Slovenci mogli da načine već večeras, kada će ponovo ugostiti ekipu iz Severne Makedonije (20.00).

Izabrane vesti

Najefikasniji igrač na sinoćnjem susretu bio je Lens Heris koji je za 24 minuta uspeo da ubaci isto toliko poena u ekipi Primorske, dok je kod Makedonaca najviše doprineo Ivanov sa 13 poena. Bila je to treća pobeda Slovenaca ove sezone protiv tima iz Skoplja.

Trener Sikst Primorske, Jurica Golemac, bio je veoma zadovoljan igrom koju su prikazali njegovi izabranici, ali poziva na oprez pred večerašnji drugi susret u Areni Bonifika.
Odlično smo odigrali sinoćni meč, bili smo veoma dobri u odbrani, pa smo došli do nekih veoma lakih poena iz tranzicije. U utorak ipak očekujem potpuno drugačiju utakmicu, pošto će igrači MZT-a biti dodatno motivisani i spremni da odgovore, jer znaju da bi ih poraz doveo u veoma nezgodnu situaciju“, zaključio je Golemac.

Igrač Tigrova, Alen Hodžić, koji je juče doprineo pobedi sa devet poena, kaže da je utakmica bila veoma teška i naporna, iako rezultat govori potpuno drugačije.
Svi će reći kada vide ovoliku razliku da smo lagano dobili i izašli na kraj sa MZT-om, ali nije bilo tako. Drago mi je ipak što smo odigrali timski i što smo održali dogovor koji smo imali u svlačionici. Ova pobeda je samo prvi stepenik na putu ka našem cilju i ne smemo se opustiti ni večeras. Moramo ostati čvrsto na zemlji, ukoliko ne želimo da dozvolimo iznenađenje“, rekao je Hodžić po završetku utakmice.

Trener gostujuće ekipe, Đorđi Kocov, morao je da pruži ruku boljem nakon jučerašnje utakmice. Ipak, nada se da će se sve preokrenuti večeras i da ne treba gubiti nadu.
Čestitke ekipi Primorske na potpuno zasluženoj pobedi. Bili su bolji u apsolutno svim segmentima igre i imali su visok procenat realizovanih šuteva. Uz to su igrali veoma agresivno u odbrani, na šta moji igrači nisu umeli da se prilagode“, izjavio je Kocov na konferenciji za medije nakon jučerašnjeg poraza.

Pored Herisa, bilo je evidentno da dosta problema odbrani Skopljana prave Čakarun i Jagodić-Kuridža, pa će Kocov pokušati da izvši određene korekcije u igri za večerašnji susret i želeće da ih zaustavi, najpre na skoku.

Ukoliko Primorska dođe do pobede, imaće meč loptu u Severnoj Makedoniji već u četvrtak uveče kada će biti nastavljena finalna serija. Eventualni četvrti meč bi se igrao u petak u Skoplju, dok bi se u slučaju nerešenog rezultata nakon četiri odigrana susreta majstorica igrala u ponedeljak u Areni Bonifika, u Kopru.

ABA 2 LIGA - FINALNA SERIJA

Ponedeljak
Sikst Primorska - MZT Skoplje 93:71
/Heris 24 - Ivanov 13/

Utorak
20.00: (1,07) Sikst Primorska (25,0) MZT Skoplje (8,50) /u seriji 1:0/

*** kvote su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: ABA 2/Sixt Primorska/Ziga Mikeli


tagovi

ABA 2 ligasportsko klađenjePrimorskaMZT Skoplje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara