Tomić: Vode se igranke, pokušavaju da nam nabiju pritisak, to su smešne stvari

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.04.19. | 15:40

„Napravili su pritisak sebi“, rekao je strateg crveno-belih

Red saopštenja, red pomeranja termina konferencija... Predstojeća majstorica (subota, 18.00) polufinalne serije Jadranske lige između Crvene zvezde i Partizana odavno je prerasla sve okvire sporta, zbog čega iz oba tabora stiže jasna poruka - samo da konačno počne!

Trener crno-belih Andrea Trinkijeri rekao je da će se život nastaviti i u nedelju, da reči neće ubaciti koš, već igrači, a sa Malog Kalemegdana odgovoraju na neke prethodne izjave iz tabora večitog rivala.
"Prvo, pred nama je utakmica koja nam znači dosta i znamo da je za ulazak u finale ABA lige, što nam daje šansu da idemo po trofej", rekao je Tomić, pa nastavio:
"Za ovu utakmicu pripremam tim da se koncentrišu isključivo na teren, a ne na male igranke s druge strane koje mogu da utiču na naš tim. Zato samo hteo da izolujem ekipu od svih tih smešnih stvari i da budu koncentrisani samo na utakmicu".

Izabrane vesti

Strateg crveno-belih je rekao da ove sezone nijednom nije komentarisao suđenje, pa neće ni sada... Potom se osvrnuo na određene komentare trenera Partizana Andree Trinkijerija.
"Moj posao je da budem trener KK Crvena zvezda, a ne trener boksera. U ovom trenutku mojim igračima ne mogu da izgovaram reči kao što su krv, udarci ispod pojasa, ni brutalni udarci... Pričam samo u vezi košarke i sporta. Košarke, jer je Srbija prva u tom sportu. Oni stalno pričaju o napretku srpske košarke, a onda govore o krvi, udarcima, brutalnosti...“

U dahu je nastavio, ali u umerenijem tonu...
"Verovatno pokušavaju da naprave pritisak na nas. Prevarili su se i prave pritisak sebi. Ovo nije bitka za život ili smrt, ovo je sport. Dosta mladih i dece čitaju portale, gledaju utakmice. Najbolje za srpsku košarku je da se ne pominju takve stvari, već da se priča o sportu i lopti".

Iako nije želeo direktno o arbitrima i suđenju u prethodnim derbijima, ipak je ukazao na određene detalje, izgovorene iz tabora crno-belih...
"Pominje se da je prva utakmica bila brutalan pritisak, a ništa se ne priča o drugoj utakmici, iako smo svi bili na tom događaju i svi smo videli šta se dešavalo. Odneo sam odelo na hemijsko čišćenje, a radnica tamo me pita: ’Šta vam je sa odelom?’ Samo sam rekao: Nije ništa, sve je u redu, jer ne znam šta da joj kažem", priča Tomić i dodaje:
"Korektno smo se držali na toj utakmici, nismo provocirali nijednog trenutka. Kao što svi znate, ja sam deo KK Crvena zvezda i vidim da se prethodnih dana nisu oglašavali Čović, Tomić, Janko ili Marko... Crvena zvezda se izjasnila kao klub, a ovamo se vrte dva imena, da izgleda kao da smo u istom košu, a nismo, jer ovo nije prepucavanje dve strane".

Tomić je zbog toga pozvao navijače da ispune tribine dvorane "Aleksandar Nikolić" i bodre Crvenu zvezdu. Potom je govorio o pritisku koji se kroz saopštenja i izgovorene reči preneo na igrače...
"Igrači su spremni samo na utakmicu, a sve što se napravilo došlo je sa druge strane. Mi živimo za to da pobedimo. Svako pokušava na svoj način da napravi atmosferu kakvu želi".

Jedno od pitanja novinara glasilo je - može li neko od igrača sutra da iskoči?
"Najsrećniji bih bio da mi dobijemo kao tim. Potpuno drugačije je igrati polufinale i finale, a drugo je tokom sezone. Najbitnije je igrati kao tim, a da li će neko iskočiti ili ne, nije važno".

Tomić je rekao i da je ovo najbitniji momenat sezone, ali priznaje da bi mu bilo lakše da se cela serija završila ranije.
"Takav je program... Možda je bilo bolje da igramo na tri dana... Moramo da pratimo program ABA lige, a da li je bolje ili ne... Za mene je bolje da se ne čeka nedelju dana. Pravila su pravila i ako neko priča o sudijama, pokazuju se njihova imena... Jedino nismo kažnjeni Čović i ja, jer se držimo pravila".

Foto: Star Sport


tagovi

Milan TomićDejan Davidovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara