Nikola Topić protiv Zlatibora (©OKK Beograd/Ivica Veselinov)
Nikola Topić protiv Zlatibora (©OKK Beograd/Ivica Veselinov)

Topić blesnuo pred očima selektora Srbije i poenima u poslednjim sekundama oborio lidera KLS

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.02.23. | 14:48

OKK Beograd u dramatičnoj završnici došao do velike pobede nad Zlatiborom zahvaljujući poenima mladog košarkaša Crvene zvezde na pozajmici u ekipi Vuleta Avdalovića

U okviru 22. kola Košarkaške lige Srbije OKK Beograd je ugostio ekipu Zlatibora i u veoma interesantnom duelu došao do vredne pobede - 86:85.

Poene odluke je na šest sekundi do kraja postigao mladi Nikola Topić i tako zaokružio još jednu izvrsnu partiju na pozajmici iz Crvene zvezde u ekipi Vuleta Avdalovića.

Izabrane vesti

Topić je krenuo u prodor sa svoje polovine, probio odbranu rivala i polaganjem doneo svom timu prednost od pola koša u samoj završnici. Zlatibor nije uspeo da realizuje poslednji napad, pa je talentovani plejmejker izrastao u junaka Klonfera.

Sin bivšeg jugoslovenskog reprezentativca Milenka Topića je utakmicu okončao i kao najefikasniji igrač, ali i najkorisniji igrač pobedničke ekipe. Postigao je 20 poena, uz četiri skoka i tri asistencije, iz igre šutirao 9/16 - sve to za indeks 20.

Mladi plejmejker je ubeležio još jedan sjajan meč u dresu OKK Beograda, a na pet nastupa u KLS prosečno je beležio 18,6 poena. Danas je u junaka Avdalovićeve ekipe izrastao pred očima selektora Srbije Svetislava Pešića.

Svetislav Pešić u društvu trenera Mege Marka Baraća (©OKK Beograd/Ivica Veselinov)Svetislav Pešić u društvu trenera Mege Marka Baraća (©OKK Beograd/Ivica Veselinov)


Ispratili su ga Filip Jović sa 18 poena, Stefan Miljenović sa 13 poena, 11 skokova i sedam asistencija, zatim iskusni Predrag Samardžiski sa 12 i Luka Paunović sa 10 poena.

U ekipi Strajina Nedovića izdvojio se Nemanja Protić sa 29 poena, po 13 su dodao Marko Tejić (8 sk) i Brano Đukanović.

Zlatibor je ostao na čelu tabele sa učinkom 18-4, dok je OKK ubeležio 12. pobedu (12-10) i popeo se na šesto mesto.



tagovi

Nikola TopićOKK BeogradKLSKK Zlatibor ČajetinaKK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara