©MN Press
©MN Press

Topić: Imaću čitavu godinu za dizanje tegova, otac me naučio suštini

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.07.24. | 02:31

Pristalice Oklahome upoznale novog člana svoje franšize putem zvaničnog klupskog podkasta

Biran je Nikola Topić pre desetak dana kao 12. pik na NBA draftu i tako produžio tradiciju mladih srpskih igrača koji su put do najjače lige sveta krčili kroz prethodno igranje prevashodno u Jadranskoj ligi, bez mnogo mečeva u međunarodnim takmičenjima.

Mnogo je nesereća s povredama pretrpreo 19-godišnji supertalenat od početka godine, a to što je biran sa relativno visoke pozicije na draftu sigurno je olakšavajuća okolnost za momka koji će praktično čitavu narednu sezonu propustiti zbog povrede ligamenata kolena. O tome je govorio i prilikom predstavljanja navijačima na zvaničnom klupskom podkastu Oklahome. Voditelji emisiji uporedili su Topićevu situaciju sa onom Četa Holmgrena, koji je zaigrao tek u drugoj sezoni od trenutka kada je draftovan i odmah eksplodirao.

Izabrane vesti

"Loše je što ću propustiti praktično čitavu sezonu, ali da, imaće to i svoje pozitivne strane. Imaću čitavu godinu za dizanje tegova, za dobru ishranu, za učenje o NBA generalno. Za godinu dana ću sigurno biti spremniji za sve ovo".

Voditelji su gledaocima predočili i da je Nikolin otac Milenko jako cenjen među košarkaškim svetom u Srbiji.

"On me je naučio suštini. Sa mnom je delio ljubav prema košarci, uvek smo imali košarkašku loptu u kući, šutirao sam na koš stalno. Mnogo je važan za moj košarkaški put".

Neposredno nakon drafta Nikola je prvi put kročio u dvoranu Ford Centar, što je samo po sebi bilo impresivno.

"Kada sam bio mlađi gledao sam kako u ovoj dvorani igraju Kevin Durent, Rasel Vestbruk, Džejms Harden i Pol Džordž, a sada sam ovde i to je neverovatno. Atmosfera u dvorani ume da bude naelektrisana u plej-ofu, video sam i kancelarije kluba, impresivno je videti kako sve to ovde funkcioniše, zaključio je doskorašnji plej Crvene zvezde.


tagovi

Oklahoma Siti TanderNikola Topić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara