Nikola Topić (Foto: OKK Beograd/Ivica Veselinov)
Nikola Topić (Foto: OKK Beograd/Ivica Veselinov)

Topić odličan na debiju za OKK Beograd u Košarkaškoj ligi Srbije

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.01.23. | 14:32

Ekipa Vuleta Avdalovića savladala Dunav uz 20 poena mladog plejmejkera

Preselio se mladi plejmejker Crvene zvezde Nikola Topić do kraja sezone u redove OKK Beograda i svoj razvojni put nastavlja u Košarkaškoj ligi Srbije. Ako se po jutru dan poznaje, mogao bi da odigra važnu ulogu u ekipi Vuleta Avdalovića.

OKK je u 17. rundi došao do ubedljivog trijumfa nad Dunavom rezultatom 108:74, a mladi Topić je bio drugi najefikasniji i drugi najkorisniji igrač pobedničkog sastava.

Izabrane vesti

Talentovani plejmejker je meč okončao sa 20 poena, četiri skoka i po dve asistencije i ukradene lopte. Sve to uz samo dva promašaja iz igre (7/9) i sjajnih 4/5 van linije 6,75. Kada se sve sabere i oduzme sakupio je 23 indeksna poena i bio među najzaslužnijima za trijumf Avdalovićeve ekipe.

Upisao je tako Topić drugi nastup za Klonfere, prvi u KLS, pošto je debitovao u polufinalu Drugog stepena Kupa Srbije sa sedam poena, četiri skoka, tri asistencije, uz jednu ukradenu loptu, u porazu od subotičkog Spartaka.

Klonferi su već u prvom kvartalu stekli ozbiljnu prednost (32:15), na poluvremenu imali 21 poen viška. Dunav je uspeo da spusti deficit za samo tri poena pred poslednji odmor, da bi OKK dodao gas u poslednjem kvartalu i u ubedljivom maniru došao do osme pobede u sezoni.

Od Topića je efikasniji bio samo mladi Andrija Jelavić i to uz samo poen više, dok su po 12 poena dodali Timotej Malovec i Stefan Miljenović. U poraženom sastavu po 15 poena Marka Grakovića i Srđana Krsmanovića, dok je do 14 brojao Miroslav Pašajlić.



tagovi

Nikola TopićOKK Beograd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara