Nik Nurs (©AFP)
Nik Nurs (©AFP)

Toronto poslao jasnu poruku Lejkersima: Mogu da sanjaju o Nursu

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.05.22. | 20:40

Tim iz Los Anđelesa traži novog trenera, ali to izgleda neće biti šef struke Reptorsa

Posle sezone za zaborav Los Anđeles Lejkersi su se zahvalili na saradnji treneru Frenku Vogelu, sa kojim su pre dve godine došli do 17. šampionske titule. U startu su američki mediji preneli da je prva želja kluba iz Stejpls centra šef struke Toronta Nik Nurs, ali kako stoje stvari sastav iz Kanade se neće odreći američkog stručnjaka.

Predsednik košarkaških operacija Retporsa Masaj Udžiri poslao je jasnu poruku timu iz Grada Anđela.

Izabrane vesti

"Nijedan tim me nije kontaktirao. Vidim isto što i vi vidite. Sanjam kao što oni sanjaju. Želim Mesija. Želim Ronalda, Kobija Brajanta. Tako da mogu da nastave da sanjaju, sanjam i ja", rekao je Udžiri.

O glasinama da bi mogao da se preseli u Kaliforniju govorio je nedavno i Nurs.

"Ne znam odakle te stvari dolaze, fokusiran sam na vođenje ovog tima", kratak i jasan je bio trener koji je Torontu pre tri godine doneo prvu NBA titulu.

Prema pravilima Lejkersima bi bila neophodna dozvola Toronta kako bi uopšte seli za sto sa Nursom. Kako stvari stoje, to se neće dogoditi. Potpisao je 54-godišnji stručnjak višegodišnju saradnju tešku 8.000.000 dolara po sezoni leta 2020. godine i sva je prilika da neće u skorijoj budućnosti menjati sredinu. Toronto se posle odlazaka Kavaja Lenarda, Kajla Laurija i Serža Ibake još traži, ali ima dobre osnove u Paskalu Sijakamu, Fredu Van Vlitu, Geriju Trentu, O Dži Anunobiju i Rukiju godine Skotiju Barnsu.

Lejkersi će tako morati da nastave potragu za novim trenerom, ali je jasno da generalnog menadžera Roba Pelinku čeka brdo posla i pri ispravljanju krivih Drina u igračkom kadru.


tagovi

Los Anđeles LejkersToronto ReptorsNik Nurs

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara