TREĆA SMENA: Jokić opet protiv Portlanda, Džumhur na korak do Australijan opena

Vreme čitanja: 3min | čet. 13.01.22. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Meksiko 2)

Ni Tapatitlan, ni Koresaminos nisu otvorili Klausuru onako kako su želeli. Noćašnji domaćin je na premijeri odigrao samo 1:1 sa Kelajom na gostovanju, dok je Koresaminos poražen na svom terenu od Dorados de Sinaloe sa 2:1. U Aperturi su oba tima igrala plej-of, Tapatitlan je zaustavljen u polufinalu, a njegov rival još u osmini finala. Na dosadašnja tri susreta ove dve ekipe uvek je pobeđivala ona koja je bila domaćin. Dva puta je to bio Koresaminos, kojem je i pripao okršaj u Aperturi u avgustu sa 2:1, dok je Tapatitlan jedinu pobedu ostvario u martu prošle godine, sa 1:0.

DAMIR DŽUMHUR – MARKO TRUNGELITI, 01.30

(Tenis, kvalifikacije za Australijan open)

Najbolji teniser Bosne i Hercegovine, Damir Džumhur, dožao je do poslednjeg kola kvalifikacija za glavni žreb na Australijan openu. Rival mu je Argentinac Marko Trungeliti, 198. igrač na ATP listi. Obojica su preskočili po dve prepreke, s tim što se Džumhur malo manje potrošio u 2. kolu, pošto mu je Rinki Hidžikata predao u drugom setu, pri rezultatu 6:4, 2:1. U istoj rundi Trungeleti je bio bolji od Pedra Kačina sa 7:5, 6:4. Trungeleti i Džumhur su se sastali jednom do sada, pre 10 godina u Santosu. Tada je Argentinac slavio sa 0:6, 6:1, 6:1.

KAMILA RAHIMOVA – REBEKA MARINO, 01.30

(Tenis, kvalifikacije za Australijan open)

Australijan open će morati da se održi bez jedne od ove dve teniserke. Obe su eliminisale po dve protivnice, ali ovo je najdalje što će jedna od njih da stigne. Ruskinja je bila bolja najpre od Gabrijele Li sa 6:2, 6:3, a zatim i od Viktorije Himenez Kasinceve sa 6:7(5), 7:6(8), 6:4. Taj meč je trajao čak 200 minuta, pa bi Marino mogla da računa na svežinu noćas. Njen prethodni mel sa Katerinom Bondarenko je trajao znatno kraće, svega 76 minuta, koliko joj je trebalo da pobedi sa 6:3, 6:4. Rahimova i Marino se nikada do sada nisu sastale.

MILVOKI – GOLDEN STEJT, 01.30

(Košarka, NBA liga)

Opet su Ratnici upali u problem. Imaju samo jednu pobedu na poslednja četiri meča, pa su prepustili lidersku poziciju Zapadne konferencije Finiksu. Neće biti lako vratiti se na pobednički kolosek baš protiv Baksa, iako je i domaćin u određenoj krizi. Možda i goroj, pošto je Milvoki poražen na četiri od poslednjih pet utakmica. Biće ovo inače prvi susret Milvokija i Golden Stejta ove sezone. Poslednji put su se oni sastali u aprilu prošle godine, kada je tim iz San Francuska slavio sa 122:121.

DENVER – PORTLAND, 04.00

(Košarka, NBA liga)

Poslednje dve utakmice Denver našeg internacionalca Nikole Jokića je igrao sa dramatičnom završnicom. Učinak je bio polovičan, savladana je Oklahoma (99:95), ali je potom Los Anđeles Klipers bio bolji (87:85). Epilog je da su Nagetsi sada šesti na tableli Zapada sa 20 pobeda i 19 poraza. Portland je tek 10. u istoj konferenciji, ima četiri trijumfa manje od noćašnjeg rivala, ali je i u boljoj formi, pošto je vezao dva trijumfa. Biće ovo njihov treći okršaj, a za sada je rezultat u pobedama 1:1. Prvo je Denver kao domaćin slavio sa 124:95, da bi potom Portland uzvratio u Oreganu sa 119:100.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara