Kemba Voker (Foto: AFP)
Kemba Voker (Foto: AFP)

Trejd zavrzlama tokom drafta, Kemba Voker završio u Detroitu

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.06.22. | 04:04

Pistonsi posle Džejdena Ajvija došli i do talentovanog centra Džejlena Durena i stvorili sjajno jezgro talentovanih igrača

Prvi trejd tokom NBA drafta napravili su Njujork Niksi i Oklahoma. Sastav iz Medison Skver Gardena je Grmljavini ustupio pravo da bira 11. u zamenu za buduće pikove prve runde. Niksi su potom učestvovali u još jednom trejdu sa još dva tima koji je teško raščivijati.

Naime, Šarlot je sa 13. mesta odabrao talentovanog centra Džejlena Durena, a onda ga poslao u Njujork u zamenu za Milvokijevog pika prve runde na draftu 2025. godine. Onda su Niksi mladog košarkaša poslali u Detroti u paketu sa Kembom Vokerom, kako bi oslobodili prostor u budžetu za potpisivanje slobodnih igrača.

Izabrane vesti

Američki mediji tvrde da je želja uprave tima iz Velike jabuke bila da se oslobodi ugovora iskusnog plejmejkera, kako bi stvorila prostor za angažovanje Džejlena Bransona iz Dalas Maveriksa.

Očekuje se da Detroit dogovori raskid saradnje sa Vokerom koji će tako postati slobodan igrač.

Kada se podvuče crta, Niksi su imali pravo da biraju 11. i prosledili su ga u Oklahomu (Usman Đeng) za buduće pikove prve runde. Dobili su 13. pika od Šarlota (Džejlen Duren), a onda ga poslali u Detroit u zamenu za pika prve runde za draft 2025. godine, koji je završio u rukama Hornetsa. Na kraju su ostali praznih šaka. Uspeh im je što su se rešili Vokerovog ugovora teškog oko 9.000.000 dolara za narednu sezonu.

Pistonsi su napravili dobar posao. Prvom piku sa prošlogodišnjeg Drafta Kejdu Kaningemu i talentovanom Sadiku Beju pridružili su još dva velika talenta u vidu beka Džejdena Ajvija (peti pik) i pomenutog Durena. Šarlot se obezbedio za budućnost, a onda je sa 15. mesta odabrao centra Marka Vilijamsa.


tagovi

Kemba VokerNjujork NiksDetroit PistonsŠarlot Hornets

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara