""
""

Trener Banvita: Sve će biti jasno posle ovog kola, Partizan se neće lako predati

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.11.14. | 18:24

"Pogledao sam par utakmica crno-belih i jasno je da su u usponu forme. Još uvek sve ekipe imaju šansu za plasman u sledeću rundu", rekao je Zoran Lukić

Turski Banvit srpskog stratega Zorana Lukića u šestom kolu grupe E košarkaškog Evrokupa gostuje u Jerusalimu. Turci imaju skor od četiri pobede i jednog poraza i kao favoriti ulaze u meč sa Hapoelom koji ima samo jedan trijumf.
"Treba biti oprezan jer igramo na gostujućem terenu. Utakmica je veoma važna domaćim igračima koji ukoliko ne pobede gube šansu za narednu rundu takmičenja. Takođe, teško je da u potpunosti preuzmemo ulogu favorita jer je Hapoel položio na kolena i jedan Makabi. Naravno da smo došli da pobedimo i sebi obezbedimo mesto u sledećem krugu".

Izabrane vesti

Cilj Banvita je da obezbedi plasman u drugu rundu.
"Svakako, to je jedan od prioriteta za ovu sezonu, ali moramo biti oprezni jer je u grupi puno dobrih ekipa”.

Partizan je polako počeo da podiže formu i dobija neke utakmice,
"Pogledao sam par utakmica Partizana i jasno je da su u usponu forme. Ipak, mnogo toga će biti jasno posle ovog kola. Kao što se Hapoel neće lako predati, neće ni Partizan koji igra sa Lietuvosom koji ih je lako dobio u Litvaniji. Još uvek sve ekipe imaju šansu za plasman u sledeću rundu".

Kažu da je vaša grupa jedna od najtežih.
"Grupa je teška, ali i sve ostale imaju neke svoje favorite. Kad pogledamo sastav E grupe i sastav timova možda se može reći da je najjača”.

I u turskom šampionatu dobro stojite. Drugi ste sa četiri pobede i dva poraza.
"Trenutno igramo dobro i sve teče po planu. Imali smo jedan poraz koji možda nismo planirali, ali šta da se radi. Turski šampionat je jedan od najboljih u Evropi, timovi su ujednačeni. Promenjeno je pravilo tako da petorica stranaca mogu da budu istovremeno na parketu. Tek je početak, najbolje igre treba očekivati, kad je najvažnije, u završnici šampionata”, zaključio je Lukić.

Utakmica Hapoel-Banvit igra se u sredu od 19.30 sati.

(Piše: Đurđe Mečanin, foto: MN press)
(djurdje.mecanin@mozzartbet.com)

 


tagovi

BanvitEvrokupZoran Lukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara