Josip Sesar (Foto: ABA League/Cibona/Marin Susic)
Josip Sesar (Foto: ABA League/Cibona/Marin Susic)

Trener Cibone otkrio da pojedini igrači nisu dobili platu ove sezone

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.02.23. | 20:25

Ekipa iz Zagreba je u seriji loših rezultata, a klub odavno grca u finansijskim problemima

Izgubili su sinoć košarkaši Cibone glatko hrvatski derbi od Splita pred svojim navijačima (72:90) i tako pretrpeli peti poraz u poslednjih šest utakmica. Još više navijače jednog od najvećih klubova u Hrvatskoj može da brine anemična igra ekipe Josipa Sesara, koja je za tili čas od kandidata za plej-of došla u poziciju da ponovo razmišlja o opstanku.

Sa učinkom 7-12 je još u bezbednoj zoni, ali kako igra u poslednje vreme, moraće Sesar i njegovi saradnici brže bolje da probude ekipu, kako bi se izbegla dramatična završnica sezone. Ipak, to neće biti tako jednostavan zadatak, s obzirom na veoma tešku situaciju u klubu.

Izabrane vesti

Podsetimo da je Cibona imala velikih finainsijskih problema i da je preko leta raspustila gotovo kompletan tim. Bilo je i pokušaja da se klub izbavi iz dugova, Aco Petrović je pokreno inicijativu za finansijsku konsolidaciju, ali nije uspeo u svojoj nameri.

Uspeli su Cibosi da oforme ekipu i otpočenu novu sezonu. Beležili su i vrlo dobre rezultate u početku, ali nagomilani dugovi i nemogućnost dogovora sa čelnicima Grada Zagreba i dalje more bivšeg prvaka Evrope, navodi hrvatski Tportal.

Posle poraza od Splita, trener Sesar je otvorio dušu.

"U ovom klubu igraju igrači koji su do zadnjeg čekali da bi došli u Cibonu. Imali su veliku želju da igraju za Cibonu. Na startu sezone je bila priča hoćemo li moći i jednu pobedu da uzmemo. Onda se stvorila priča da možemo u plej-of... Ne, nama treba još jedna pobeda za opstanak. Cilj uoči sezone je bio ostanak u ABA ligi – izbegavanje poslednjeg mesta, a pretposlednje bi bilo super. Drugi cilj je da se u domaćem prvenstvu uđe među četiri", rekao je Sesar.

Istakao je i da pojedini igrači nisu dobili platu od početka sezone.

"Imamo na rosteru četiri igrača koja su igrala epizodne uloge u ABA 2 ligi i oni se ovde pokušavaju da se izbore za pobede i da podignu svoju vrednost. Znate u kakvoj je situaciji klub, bilo je upitno hoće li ga biti ili neće. Da li mislite da to ne utiče na njih? Ovde su ljudi od kojih neki nisu dobili platu pet ili šest meseci, a neki sedam ili osam. Imam potrebu to da kažem. Ovi momci su zaslužili ovo navijanje, pa čak i više. Ovim momcima je potrebna podrška i treba biti pozitivan u ovom trenutku. Ti momci ne ulaze u priče oko svega ovoga. Znam, nije lako ni gasiti sve te požare, ali momci su razumni i znaju šta je to. U interesu mi je da ih zaštitim, ovo što smo do sada napravili je više nego što je iko ovde očekivao. Otvoren sam za kritiku, kao i što sam rekao da je utakmica protiv Mege bila najgora u istoriji Cibone. Ali treba reći i ovo što sam sada s vama podelio", zaključio je Josip Sesar.


tagovi

Josip SesarCibona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara