Filip Petrušev (Foto: Starsport)
Filip Petrušev (Foto: Starsport)

Trener Filadelfije otkrio, Filip Petrušev uz Džoela Embida naredne sezone

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.07.23. | 23:29

Nik Nurs potvrdio da će mu srpski reprezentativac biti na raspolaganju

Najavio je Eurohoops po okončanju sezone da bi Filip Petrušev mogao konačno da dobije šansu u NBA, te da mu Filadelfija Seventisiksersi spremaju dvogodišnji ugovor. Srpski reprezentativac trenutno brani boje kluba iz Pensilvanije u Letnjoj ligi i pruža sasvim solidne partije, a kako stoje stvari gledaćemo ga u dresu Siksersa naredne takmičarske godine.

To je otkrio novi trener Filadelfije, Nik Nurs, u razgovoru sa Tajrisom Meksijem na njegovom podkastu.

Izabrane vesti

"Daćemo veliku minutažu mladim momcim. Džejdenu Springeru, Luu Kingu i nekima od ovih momaka, poput Filipa, koji će biti u timu ove godine. Pokušaćemo taktički da gradimo ekipu", istakao je Nurs, prenosi BasketNews.

Dakle, doskorašnji centar Crvene zvezde je u planovima trenera Siksersa, koji je na delu mogao da ga vidi tokom Letnje lige u Solt Lejk Sitiju.

Ekipu je potom po dolasku u Las Vegas preuzeo Bobi Džekson, a Petrušev je nastavio sa dobrim izdanjima. Od početka jula u proseku beleži 10,4 poena i 6,2 skoka na Letnjoj ligi.

Izgleda da je budućnost mladog srpskog centra u NBA ligi, uz MVP-a Džoela Embida i šampiona iz 2019, trenera Nika Nursa. Čeka ga paklena konkurencija na unutrašnjim pozicijama, pošto su Siksersi potpisali Moa Bambu, Montrezla Herela i produžili ugovor sa Polom Ridom.

Petrušev iza sebe ima jednu od najboljih sezona karijere, u Evroligi je kao košarkaš Crvene zvezde beležio 10,7 poena i 5,2 skoka, a pogotovo je odskočio kada je klub preuzeo Duško Ivanović kada je postao jedan od najkonstantnijih igrača u ofanzivi.


tagovi

Džoel EmbidNik NursFiladelfija SeventisiksersFilip PetruševKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara