Nenad Stefanović (ABA liga / KK FMP)
Nenad Stefanović (ABA liga / KK FMP)

Trener FMP-a Stefanović pred gostovanje Partizanu: Čeka nas najlakša utakmica i - veliki izazov

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.11.21. | 12:13

"Nemamo rezultatski imperativ, jer igramo protiv ekipe koja je naročito na domaćem terenu u ABA ligi pokazala silu. Želimo da uživamo, jer smo igrama zaslužili tu priliku. Želimo da pružimo maksimum i da vidimo gde smo trenutno u odnosu na crno-bele"

Nepobedivi Partizan na odlični FMP. Dva mlada tima koja su svaki na svoj način pоzitivno iznenadila ljubitelje košarke na ovim prostorima, pa i šire, sastaće se sutra (19 časova) u dvorani Aleksandar Nikolić. Nesumnjivo derbi 7. kola ABA lige u koji gosti iz Železnika ulaze rasterećenije...

Izabrane vesti

"Već sam rekao posle pobede nad Zadrom da će ova (sa Partizanom) za nas biti najlakša utakmica u kontekstu da smo iza sebe imali dva ili tri meča u koja smo morali da pobedimo, a sada ta vrstu pritiska definitivno neće biti na leđima našeg tima. Rezultatski imperativ nećemo imati jer igramo protiv ekipe koja je dominantna u dosadašnjem delu prvenstva i u Evrokupu, a naročito u ABA ligi gde su u svakom duelu na domaćem terenu pokazali silu. Odlično su popunjeni na svim pozicijama, sa veoma kvalitetnim igračima – Panterom i Ledejom koji u svakom momentu individualnim kvalitetom mogu da prelome utakmicu. Sa te strane, za našu mladu ekipu je to najveći izazov do sada i što se tiče protivnika, ali i što se tiče popunjenosti tribina", kaže trener Pantera Nenad Stefanović.

Ne krije da se njegov tim raduje sutrašnjem izazovu.

"Želimo da uživamo, jer smo svojim igrama zaslužili tu priliku. Stanje na tabeli je takvo da je Partizan prvi, a mi na deobi druge pozicije zahvaljujući možda i nekim neočekivanim pobedama. Želimo da damo maksimum i da vidimo gde smo trenutno u odnosu na crno-bele", istakao je mladi stručnjak.

Prvotimac FMP-a Dimitrije Nikolić podesća da su on i saigrači prošle nedelje uspeli da prevaziđu zdravstvene probleme i dobijemo još jednu utakmicu u nizu.

"Sledi nam gostovanje protiv jedne od najkvalitetnijih ekipa u ligi. Pokazali su u dosadašnjem toku sezone veliki kvalitet, nemaju poraz ni u jednoj zvaničnoj utakmici. Biće to veliki izazov za našu mladu ekipu. Igraćemo bez pritiska, spremamo se kao za bilo koju drugi duel, nadamo se što boljem rezultatu", poručio je centar FMP-a.

ABA LIGA - 7. KOLO

Petak

20.00: (1,60) Studentski centar (14,5) Borac (2,55)

Subota

17.00: (1,07) Cedevita Olimpija (25,0) Split (8,50)

19.00: (1,10) Partizan (23,0) FMP (7,50)

21.00: (1,70) Mornar (14,5) Igokea (2,30)

Nedelja

12.00: (2,70) Mega Mozzart (14,5) Budućnost (1,55)

18.45: Zadar - Crvena zvezda

Ponedeljak

18.00: Cibona - Krka



tagovi

Nenad StefanovićFMPKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara