Foto: Starsport
Foto: Starsport

Trener Igokee: Zvezda je najkvalitetniji tim u ABA ligi, nemam čime da im pretim

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.10.21. | 16:50

Strateg narednog rivala crveno-belih oprezan pred novi izazov

Košarkaši Igokee će u okviru 3. kola ABA lige ugostiti Crvenu zvezdu, a duel u Laktašima zakazan je za nedelju od 19 časova. Uoči gostovanja aktuelnog šampiona Dragan Bajić, trener Igokee, o rivalu je govorio u superlativu.

Izabrane vesti

"Biće ovo još jedan lep praznik košarke u Laktašima. Posle PAOK-a u goste nam dolazi aktuelni šampion ABA lige i učesnik Evrolige, tim Crvene zvezde, klub su koji ima velike simpatije na ovim prostorima i nadam se da će dvorana biti ispunjena. Među crveno-belima je dosta igrača koje Dejan Radonjićon poznaje već duži period i neki igrači koji su se vratili, a koji su radili s njim. Moram da istaknem da Zvezda u otvaranju sezone, da ne spominjem kroz kakve su probleme prolazili u proteklom periodu, igra stvarno sjajnu košarku. Naglasio bih deo koji ja obožavam kada je u pitanju njihova igra - značajnu čvrstinu kada je odbrana u pitanju. Defanzivni zadaci se odrađuju na najvišem nivou, samim tim iz dobre odbrane i napad dosta dobro funkcioniše. Mogli smo da vidimo kako su bili dominantni protiv kvalitetnog protivnika kao što je Makabi, i Zvezda je sigurno najkvalitetniji tim u ABA ligi, gledajući roster i same igre koje pružaju na parketu", rekao je Bajić.

Igokea je posle pobede na premijeri protiv Borca (91:89) poražena od FMP-a (81:89), a utisak je popravila protiv PAOK-a u Ligi šampiona (68:64).

"Što se nas tiče, pokušali smo koliko – toliko da se odmorimo od naporne i zahtevne utakmice s PAOK-om i da se spremimo za utakmicu protiv Crvene zvzede. Nemam ni na jednoj poziciji nekakvu prednost kojom bih mogao da zapretim ekipi Crvene zvezde. Ipak, ono što sam rekao svojim igračima je da sa belom zastavom sa ovim timom neću izaći ni pred ijednu ekipu i tako će biti i protiv Crvene zvezde. Pokušaćemo da damo maksimum, da pružimo ogroman napor i da se kvalitetnijem protivniku suprotstavimo na što bolji mogući način. Gledajući svo ovo što sam rekao, ako nam se ukaže i promil šanse mi ćemo znati da je iskoristimo", kazao je strateg Igokee.


tagovi

Dragan Bajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara