Nikola Kalinić (©Shutterstock)
Nikola Kalinić (©Shutterstock)

Tri varijante za saradnju Kalinića i Reala

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.04.21. | 14:45

U Valensiji se ne odriču tako lako srpskog reprezentativca, što Blankosima može da oteža posao

Odlazak Gabrijela Deka u Oklahomu mesec dana pre kraja ligaškog dela NBA lige lansirao je vest o interesovanju madridskog Reala za Nikolu Kalnića koji je označen kao idealna zamena za argentinskog reprezetnativca.

Jedan od najvećih klubova na svetu nije odustao od ideje da Kalinića učinim novim startnim krilom, a madridski As sipao je pohvale na račun njegovih igračkih i liderskih kvaliteta. Međutim, notirana je problematika kojim će rukovodeći kadrovi Blankosa morati da se pozabave u narednom periodu ako se od ideje zaista bude došlo do realizacije transfera iz Valensije.

Izabrane vesti

Nedelja, 18.30: (3,90) Fuenlabrada (16,0) Real Madrid (1,30)

Naime, kako su košarkaška pravila u ACB ligi detaljnija u poređenju sa ostalim evropskim ligama i takmičenjima iliti najbliža NBA pravilima, tako Valensija ne namerava da se tako lako odrekne usluga srpskog reprezentativca.

Generalni direktor Valensije Hoze Puentes već je najavio da će klub “iskoristiti prava koja ima“ ako Real krene po Kalinića, pa bi transfer nekadašnjeg prvaka Evrope mogao da ima tri varijante.

Šta to konkretno znači? Valensija ima pravo da izjednači bilo koju ponudu klubova iz Španije i tako praktično zadrži Kalinića pod uslovima koje je dogovorio s konkurencijom. Prva varijanta je svakako najjednostavnija, a to je da Valensija ne reaguje na Realovu ofanzivu i transfer se završi bez daljeg delovanja.

Druga opcija je da se Real i Valensija dogovore oko otkupa za Kalinića, čime bi sa istoka Španije prepustili njegov ugovor. Primera radi, Real Madrid je Baskoniji platio 500.000 evra za Pjeriju Henrija koji će tako od leta obući dres Blankosa. Treća varijanta je da Real Madrid iznese Kaliniću uslove i onda čeka da li će Valensija do zacrtanog roka da izjednači ponudu po visini plate ili dužini trajanja ugovora.

Kalinićev ugovor sa Valensijom ističe na leto, tako da on jeste nominalno slobodan da ide, ali bi u slučaju interesovanja klubova iz ACB lige došlo do jednog od pomenuta tri raspleta.

Poslednji igrač koji je grad s obale Mediterana zamenio glavnim gradom Španije bio je Alberto Abalde prošlog leta. S tim da je njegov slučaj bio potpuno drugačiji od Kalinićevog. Njemu je Real dao milion i po evra da plati izlaznu klauzulu u Valensiji što on sada vraća kroz platu klubu nazad i otplata će ići narednih nekoliko godina. Abalde je izašao iz ugovora, pa potpisao do juna 2025. godine s Realom.



tagovi

Nikola KalinićKK Real MadridKK ValensijaEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara