Vili Rid (©MN Press)
Vili Rid (©MN Press)

Trijumfalni marš Budućnosti u Francuskoj: Kobs i Sili dalekometnom paljbom pokosili Burg

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.12.21. | 21:52

Podgoričani preboleli poraz od Gran Kanarije

Na Jadranu je za Budućnost gotovo svako gostovanje kritično, ali u Evrokupu podgorički klub ne pati od boljke igranja van „Morače“. Trijumfalno je marširala četa Aleksandra Džikića kroz Francusku, vratila se i treći put sa gostovanja uzdignute glave i zadržala je prvu poziciju u grupi - 86:82.

Da Podgoričane nije uzdrmao poraz od Gran Kanarije potvrda je stigla na gostovanju Burgu. Plavi su preboleli posrtanje i prvi poraz na domaćem terenu – računajući i Evrokup i ABA ligu – a Budućnost su do šeste pobede na evropskoj sceni vodili sjajni Džastin Kobs i Di Džej Sili, koji je nastavio da zatrpava koševe rivala. Ne bira Sili ni takmičenje, ni mesto, ni vreme, a ni protivnika. Sipa amerčki bek na svim frontovima. Od rafalne paljbe Silija nije se spasao ni Burg.  

Izabrane vesti

Zatrpavao je Di Džej Sili koš Burga, naročito u prvom poluvremenu, a kada se lomilo raspucao se Džastin Kobs. Obožava prva violina Budućnosti neizvesne utakmice, voli da je lopta kod njega kada se lomi. Ni ovoga puta nije prodao Aleksandra Džikića. Čovek odluke u Francuskoj bio je Kobs.

Završio je Kobs meč sa 24 poena - poenima u poslednjim minutima obišao Silija - a imao je i šest asistencija i dva skoka. Nepogrešiv je bio Kobs sa linije za slobodna bacanja (pucao 8/8). Di Džej Sili ubacio je 21 poen, a blizu dabl-dabl učinka bio je Vili Rid, koji je protiv Burga zabeležio 15 poena (jedan promašaj iz igre) i osam skokova.

Budućnost umao od gotovog da napravi veresiju. Kockala se vratila je Burg u život, ali domaćin nije smogao snage za preokret. Furioznom drugom četvrtinom i razlikom od 14 poena u tom kvartalu Podgoričani su stekli dvocifrenu prednost. Vukli su ih Di Džej Sili i Džastin Kobs ka trijumfu... Prerano se opustila Budućnost, pomislila je da je posao gotov pre ulaska u deonicu odluke i malo je nedostajalo da joj se to obije o glavu.

Ležeran pristup gostiju koristio je Burg, topio je razliku i uspeo da uvede meč u neizvesnu završnicu. A onda je zablistao Džastin Kobs. Organizator igre Plavih preuzeo je odgovornost, konstantno su napadi išli na Kobsa kojem su prijali uloga i poverenje saigrača. Nezaustavljiv je u finišu susreta bio Kobs, ispogađao je sve bitne šuteve i nacrtao Podgoričanima put do pobede. Pored Kobsa, važne poene ubacio je i Vladimir Micov, koji je u Francuskoj došao do učinka od osam poena, tri skoka i jedne asistencije.

EVROKUP - 8. KOLO

Utorak

Bursa - Ulm 68:66

/Nidam 20 - Blosomgejm 16/

Promiteas - Venecija 68:78

/Grent 19 - Bramos 13/

Burg - Budućnost 82:86

/Šurbi 15 - Kobs 24/

Lovaloa - Andora 81:74

/Hanter 16 - Kroford 15/

Valensija - Cedevita Olimpija (u toku)




tagovi

EvrokupBudućnost PodgoricaKK Budućnost PodgoricaKK BurgDenis Sili

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara