Trinkijeri: Ako me neko pita koga želim u finalu, neću odgovoriti...

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.02.19. | 19:34

Italijan je bio zadovoljan pre svega izdanjem svog tima u odbrani

Trener Partizana Andrea Trinkijeri zadovoljan je plasmanom svoje ekipe u finale Kupa Radivoja Koraća, ali nije želeo da otkrije koga bi više želeo za protivnika u finalu Crvenu zvezdu ili Mega Leks, koji će snage odmeriti od 21 čas.

Italijan je bio zadovoljan pre svega izdanjem svog tima u odbrani.
"
Čestitam FMP-u, tvrda, teška utakmica, igraju dobru i pametnu košarku. Mi smo igrali dobru odbranu, naša mana je neki put posle izuzetno dobre odbrane, nemamo strpljenja, ali šta ćeš... Radićemo na tome, ali bolje je imati dobru odbranu, nego da nije tako", rekao je Trinkijeri.

Izabrane vesti

Situacija oko Stefana Jankovića je obećavajuća.
"
Išao je na sken i nema potres mozga. Još je u bolnici, ali dobre su vesti", dodao je Trinkijeri.

Strateg FMP-a Vladimir Jovanović zadovoljan je borbom svoje ekipe.
"
Čestitam protivniku na pobedi, a i svom timu na uloženoj energiji. Ovo je u ovom trenutku naš maksimum. Znali smo da je Paritzan favorit, hteli smo da uđemo u neizvesnu završnicu. Nije nam pošlo ovog puta, moramo što pre ovo da zaboravimo i da se okrenemo narednom protivniku i da se što bolje spremimo za ono što nas očekuje", rekao je Jovanović.

Kapiten Partizana Novica Veličković zadovoljan je načinom na koji se njegova ekipa izborila sa pritiskom kakav nose ovakvi mečevi.
"
Sigurno smo očekivali tešku utakmicu protiv FMP-a, kao i svaki put. Jako fizički zahtevna utakmica. Kontrolisali smo je 40 minuta, uz male padove. Polufinale nosi veliki pritisak. Srećan sam što smo izborili finale, da se odmorimo i spremimo za sutra. Ko god da bude, sigurno ćemo se spremiti za to. Mi gledamo naš posao, imamo 24 sata da se spremimo i to je to", rekao je Veličković.

Plejmejker FMP-a Stefan Pot smatra da su greške njegove ekipe predstavljale odlučujući faktor.
"
Nemam šta da kažem, izgubili smo utakmicu... Borili smo se, dali smo maksimum. To ovog puta nije bilo dovoljno za pobedu, protiv ovakvog protivnika moraš da budeš fokusiran 40 minuta, a mi smo pravili greške. Čestitam mojim igračima na dobroj borbi, a Partizanu na pobedi. Mi se okrećemo prvenstvu, da zaboravimo šta je bilo i okrenemo se ABA ligi", poručio je Pot.

Drugo polufinale između Crvene zvezde i Mega Leksa zakazano je za 21 čas u dvorani Čair.

Foto: Star Sport


tagovi

Andrea Trinkijeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara