Andrea Trinkijeri
Andrea Trinkijeri

Trinkijeri: Neće reči dati koš, živeće se i u nedelju

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.04.19. | 14:52

Partizanov šef struke raspoložen za priču uoči utakmice sezone

Saopštenja početkom nedelje, konfuzija na njenom kraju. Dan pre majstorice između Crvene zvezde i Partizana u finalnoj seriji ABA lige nije se znalo ni kad će večiti beogradski rivali održati obavezne konferencije za novinare. Iz ne baš sasvim jasnih razloga i jedni i drugi su želeli da baš oni budu ti koji će se poslednji obratiti javnosti. Na kraju, Partizan je "popustio", pa se šef struke crno-belih Andrea Trinkijeri bavio i temama koje nisu strogo u vezi sa košarkom.
Nekome je važno šta se kaže, nekome ko poslednji kaže. Ovde se ne radi o rečima i o terenu. Neće reči dati  koš. Ovakvu utakmicu… Mozaik je ogroman, a poslednja pločica u mozaiku je koncetracija. Da te ništa ne poremeti. Šampioni su oni koji uspevaju da igraju u svakoj situaciji”, rekao je Trinkijeri komentarišući tu veoma neuboičajenu “prepisku” ljutih beogradskih rivala.

Ovih dana ljućih nego ikada. Jer pobednik sutrašnjeg meča imaće priliku da u finalu ABA lige pokuša da izbori učešće u Evroligi naredne sezone. Mada je iz navijačkog ugla pitanje ko tu kome ima da zavidi. Da li treneri večitih rivala kolegama iz Evrolige? Ili treneri evroligaša Trinkijeriju i Milanu Tomiću što vode ovakve utakmice? Trinkijeri ipak spušta loptu. Pritisak u Srbiji ipak nije nešto sasvim normalno.
Ja nikome ne zavidim, kada tako živiš lože živiš. Gledam Evroligu. Uživam u svom  poslu. To me gura svaki dan da budem bolji. Ne uspevam svaki put. Ovo  je najveći izazov moje karijere. Ponosan sam što su moji igrači verovali mojim rečima. Sada smo došli u momenat da je sve na stolu. Imali smo povrede,  probleme. To je deo našeg života. Želeo bih da ti kažem rečima Dantea: U nedelju će se isto živeti“, govorio je pomalo rastrzano Trinkijeri završivši, za svoju dušu, Danteovim citatom na italijanskom.

Izabrane vesti

Mnogo razumljiviji bio je kada se vratio na boksersku retoriku, pošto je još ranije košarkaški večiti derbi uporedio sa mečevima kakvi se održavaju u ringu. Sad se nadovezao: boks meč sa primesama šaha.
“”Ima tu različitih stvari. Moraš brzo da misliš i da znaš šta se dešava na terenu. Noge i glava. Košarka je igra šaha dok igraš boks… Sve ću dati od sebe da nas sutra u ringu ne bace na konopce,  da držimo visok gard i  da budemo u stanju da uzvratimo. Nije to dovoljno,  moramo da probamo i da zadamo neki dobar udarac, neki košarkaški potez. Uveren sam 100 odsto, nećemo nikada baciti peškir, muški ćemo se i fer boriti. Prolićemo znoja  i krvi. Zašto sve to? Jer branimo čast velike  ekipe u evropskoj košarci“.

Kakav meč Trinkijeri očekuje?
Prva i druga utakmica su bile drugačija. Treća će biti bazirana na detaljima. Ovakav duel, sa ovakvim fantastičnim protivnikom, samo se nadam da ne bude udaraca ispod pojasa. Voleo bih da mi budemo kao Roki Marćano. Ko ne zna, on je jedini koji je ostavio boks bez poraza“.

Neko će ipak morati da bude poražen. I teško je predvideti ko, iako će Crvena zvezda imati prednost domaćeg terena. Ali sve četiri dosadašnje utakmice u sezoni odigrane su na jednu loptu?
Može sve da bude. Može na  jednu loptu,  možda se razvije sutra. Hteće da nas nokautiraju odmah, skočiće na nas, moramo da se pripremimo. Da se žrtvujemo. Ali, ne znam kako će to  izgledati“.

O sudijama ovog puta nije želeo mnogo da priča, možda i zato što je već kažnjen sa 3.000 evra zbog toga što ih je pominjao pre otvorenog treninga u sredu.
Čekaj  da vidim  koliko  para  imam u džepu”, nasmejao je Trinkijeri novinare pre no što je nastavio.
Ova kazna koju sam dobio  mi  komplikuje život. Inače znam koje reči upotrebljavam, neki  put i ja grešim, ali upotrebio sam reč osetiti,  a ne uticati. Osetiti je jedna stvar, uticati je druga stvar. Da ti  iskreno kažem... Već sam sve  rekao o tome. Iz srca, jer sam štitio jako težak posao i osetio baš  pritisak. Osetio pritisak. Ponavljam - osetio“.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Andrea Trinkijeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara