""
""

Trinkijeri: Protiv Zvezde treba da igramo samo pametno

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.04.14. | 17:21

"Očekuje nas težak meč na gostovanju, jer srpski tim obično ima odličnu podršku na svom terenu", nadovezao se Veremenko

Trener košarkaša Uniksa Andrea Trinkijeri rekao je danas da njegov tim mora da odigra pametno predstojeći prvi meč polufinala Evrokupa protiv Crvene zvezde u rasprodatoj Kombank areni.
"Ostala su samo četiri tima i ekipa protiv koje igramo je veoma jaka. Zvezda ima nekoliko odličnih košarkaša i dobro ćemo se pripremiti za utakmicu. Veoma je važno da utakmice na gostovanju odigrate pametno, budete koncentrisani na meč i kontrolu tempa", rekao je Trinkijeri za sajt Evrokupa.

Zvezda je prošle sezone igrala dva puta protiv Uniksa u drugoj fazi Evrokupa, ruski tim je slavio u Kazanju sa 78:59, dok su crveno-beli slavili u Pioniru s rezultatom 81:73.
"Očekuje nas težak meč na gostovanju, jer srpski tim obično ima odličnu podršku na svom terenu. Crvena zvezda je ozbiljan protivnik, koji kod kuće igra mnogo bolje nego na strani. Iskoristićemo prošlogodišnje iskustvo da pružimo najbolju partiju", rekao je krilni centar Vladimir Veremenko.

Izabrane vesti

Uniks iz Kazanja važi za prvog favorit za osvajanje Evrokupa. Ove sezone su zabeležili samo dva poraza u svim takmičenjima i to u utakmicama koje nisu imale rezultatski značaj, protiv Ostendea u Evrokupu (78:75) i Kaleva u Talinu (60:57) u regionalnoj VTB ligi.

Okosnicu ekipe čine američki i grčki košarkaši, koje predvodi tamnoputi Endrju Gudelok, koji ove sezone prosečno postiže 19,2 poena po meču, a važne karike u timu su Konstas Kajmakoglu, Nikos Zizis i Jan Vujukas.

Prvi meč polufinala Evrokupa između Crvene zvezde i Uniksa igra se u sredu od 19.30 sati.

(FOTO: Action Images)


tagovi

UniksRusijaEvropaEvrokupAndrea Trinkijeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara