Trinkijeri: Tehnička nije odlučila utakmicu

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.11.19. | 21:11

Trener Partizana smatra da je njegova ekipa večeras odigrala pametno

Nakon velike drame i dosta uzbuđenja, Budućnost je uspela da upiše novu pobedu nad ekipom Partizana u regionalnoj ABA ligi, inače šestu uzastopnu u Podgorici. Crno-bele je danas koštala nešto slabija igra u drugom poluvremenu, pa je crnogorska ekipa večeras uspela da dođe do važnog preokreta i trijumfa – 65:60.

Izabrane vesti

Trener Partizana, Andrea Trinkijeri, nakon meča je izjavio da mu je jako krivo što njegova ekipa nije upisala pobedu, jer je generalno odigrala veoma pametno.
“Pa, u sportu se moraju prihvatiti i porazi. Žao mi je, jer mislim da smo ‘spakovali’ pametnu utakmicu. Kada ideš na trojke, teren postaje jako mali i onda ideš do koša. Tamo nismo imali dobra rešenja u drugom poluvremenu. To i skok, ali šteta… Stvarno mislim da smo odigrali pametno“, rekao je Trinkijeri.

Upitan da prokomentariše dve tehničke greške koje je dobio na ovoj utakmici zbog kojih je na kraju i isključen, Andrea Trinkijeri je izjavio da one nisu rešile pobednika i da je preterao u reakcijama.
Dve tehničke su bile, ja sam preterao i sudije su odradile svoj posao. Ja nemam komentar. Svako radi svoj posao, ja sam pokušao da se prilagodim utakmici. Video sam možda neke kontakte koje oni nisu videli, ali postoji uvek poštovanje. Za mene nije tehinčka gora nego kad ti ne sviraju jedan faul koji je bio ili kad ti ne sviraju nešto što si očekivao. Ali eto, oni su videli da sam ja preterao i tehnička nije odlučila utakmicu, izjavio je strateg Partizana.

Jasno je da Partizan u poslednjih nekoliko utakmica ima problema na šutu sa distance. Upitan da prokomentariše trenutnu situaciju, Trinkijeri je bio prilično kratak.
Možda nam treba kamion šutera, a ne jedan šuter. Pogledaj šta su naši bekovi uradili, možda kada bismo na kamion stavili oko 15 šutera, jednog bismo dali“.

Njegov kolega sa klupe Budućnosti, Petar Mijović, izjavio je da je sama priprema za utakmicu protiv Parizana bila veoma specifična.
„Izuzetno težak meč, onakav kakav smo negde i očekivali i za kakav smo se pripremali. Mislim da je, što se tiče Partizana, priprema same utakmice najspecifičnija u čitavoj ABA ligi sa fizičkog aspekta i u odnosu na naše pozicije na terenu. U prvom poluvremenu mislim da smo bili dosta meki na Veličkoviću i Zagorcu na donjem postu i oni su iskreirali veliki broj laganih poena. Dosta smo stegnuto igrali u fazi napada, posebno kada je Bamfort napravio brz drugi faul. Srećom na kraju smo priveli utakmicu kraju kako je trebalo, za razliku od poslednje četiri koje smo izgubili“, istakao je Mijović.

Kaže da ova pobeda ne vredi ništa više nego bilo koja druga, kako u Evropi, tako i u ABA ligi.
„Ova pobeda vredi kao svaka druga, možda smo samo malo
olakšali‘ sebi. Pozitivno je što nemamo ove nedelje Evrokup, što ćemo moći da se lepo spremimo za Mornar i što će igrači konačno imati dan odmora da se regenerišu“, dodao je strateg Budućnosti.

Za kraj, Petar Mijović je istakao da dok god on bude na klupi Budućnosti, pažnja neće biti orijentisana ka večitim rivalima, već ka svakoj narednoj utakmici.
„Liga je takva da ako se budemo bavili Partizanom i Zvezdom, da se bojim da neće biti dobro. Imate Cedevita Olimpiju koja je izuzetno ozbiljna, FMP koji igra veoma dobru košarku, Primorsku koja je najprijatnije iznenađenje prvenstva. U ovom trenutku ne treba da gledamo gde su Partizan i Zvezda, već da se pripremimo za našu sledeću utakmicu. Partizan ovde nije pobedio pet godina i dok sam tu, koncentracija moja i igrača neće biti na večitim rivalima, već na prvoj sledećoj utakmici“, zaključio je Mijović.

Foto: MN Press, ABA liga (KK Budućnost VOLI)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara