NAJAVA DANA (petak, 13. mart): Čekamo Mitrovićeve majstorije, a tu su Francuzi i PLS

Vreme čitanja: 4min | pet. 13.03.20. | 08:00

Pogledajte koji nas najinteresantniji sportski događaji očekuju danas

LION – REMS, 20.45
(Fudbal, Francuska 1)

U prošlom kolu Lion je poražen od Lila sa 1:0, a nije izgubio tri utakmice pre toga. Na tabeli trenutno zauzima sedmo mesto i devet bodova deli ga od mesta koje vodi u Evropu. Rems je peti i ima samo bod prednosti u odnosu na Lion. Na ovo gostovanje dolazi neporažen na prethodne četiri utakmice i spada u timove koji su ove sezone primili najmanje golova u Ligi 1. Pored toga ove sezone izgubio je i samo jedan meč na strani. Prethodna dva duela Lion i Rems odigrali su nerešeno, u oba slučaja bilo je 1:1, a Rems je prethodni put slavio u Lionu 2013. godine.

Izabrane vesti

FORTUNA DIZELDORF – PADERBORN, 20.30
(Fudbal, Nemačka 1)

Nakon remija sa Hertom ekipa iz Dizeldorfa u prošlom kolu igrala je nerešeno i sa Majncom, tako da je trenutno na 16 mestu gde je četiri boda deli od sigurne zone. Paderborn je porazom od Kelna upisao i četvrti uzastopni poraz i sada je korak bliže Cvajti. Zakucan je za dno tabele i potrebno mu je čudo kako bi izbegao povratak u nju. I pored toga Paderborn je dobio Fortunu sa 2:0 u oktobru, međutim teško da će i ovog puta.

FULAM – BRENTFORD, 20.45
(Fudbal, Engleska 2)

Fulam je u prethodnom kolu igrao nerešeno sa Bristolom (1:1) i sada je bez poraza na poslednje četiri utakmice. Brentford na Krejven Kotadž dolazi posle ubedljive pobede nad Šefildom (5:0) kojom je prekinuo seriju od pet uzastopnih mečeva bez trijumfa. Fulam je treći na tabeli, dok je Brentford četvrti uz četiri boda zaostatka. Prednost Fulama je svakako domaći teren gde je od poslednjih deset mečeva dobio sedam, s druge strane Brentford je od deset prethodnih gostovanja u svim takmičenjima dobio samo dva. Ipak, pripala su mu četiri prethodna odmeravanja sa Fulamom.

DEN HAG – FORTUNA S., 20.00
(Fudbal, Holandija 1)

Derbi holandskog začelja bitniji je za Fortunu koja ima 26 bodova koliko i Cvole koji je prvi iznad kritične crte. Međutim, Den Hag je u poslednjih pet kola delio bodove sa Herenvenom i Heraklesom tako da gostima sigurno neće biti lako. Ako im je za utehu dobili su fudbaleri Fortune poslednja dva meča para na kome oduvek bolje prolazi tim u svojstvu domaćina. Videćemo da li će ta taličnost i ovog puta pomoći Den Hagu.

BILEFELD – OSNABRIK, 18.30
(Fudbal, Nemačka 2)

Bilefeld je već viđen za Bundesligu, izgubio je svega dva meča, pa dvanaestoplasirani Osnabrik očekuje teško gostovanje. Uostalom, ovaj tim nije slavio na proteklih pet utakmica, a Bilefeld ga je poslednji put u oktobru savladao sa 0:1. Inače, Osnabrik je u prošlom kolu izgubio od nižeplasiranog Vehena sa čak 2:6, što je moralni šamar koji će ovaj tim teško moći da zaboravi pred susret s liderom.

GROJTER – HAMBURGER, 18.30
(Fudbal, Nemačka 2)

Hamburger žarko želi da zadrži plej - of poziciju, a na poslednjih pet mečeva pao je dva puta. Grojter je po dva puta gubio i igrao nerešeno, a igrački je bitno da je na četiri od poslednjih pet mečeva ovog kluba dolazilo makar GG tipovanje.  Inače, Hamburger je dobio oba međusobna duela u protekloj kalendarskoj godini. Na tim utakmicama Grojter nije uspeo da postigne gol. Naspram trenutne forme, čini se da bi domaćin tu tradiciju mogao da prekine.

ANKARAGODŽU – RIZE, 18.00
(Fudbal, Turska 1)

Jasno je da domaćin želi da se čupa sa začelja tabele, ali i da će teško uspeti da s vrata skine Kajzeri i Kasimpašu nakon tri uzastopna poraza. Možda bi mogao da se vadi na ovom meču, jer Rize ima četiri poraza, plus remi sa Alanjom. Dakle, neizvesnost je moguća iako je Rize poslednji put bio bolji u oktobru, a Ankaragodžu ovaj klub nije dobio još od drugoligaškog okršaja iz 2017. godine.

KASIMPAŠA – GECTEPE, 18.00
(Fudbal, Turska 1)

Nismo se nadali da će Kasimpaša u prošlom kolu dobiti Kajzeri Roberta Prosinečkog sa 5:1. Gectepe mora da se pripazi elana tima sa začelja tabele koji želi što pre da zameni mesto sa Konjom koja rezultatski tone. Biće ovo iz navedenih razloga uzbudljiva utakmica, uz napomenu da Kasimpaša koja je Gectepe poslednji put dobila sa 1:4 neće moći da računa na dvojicu povređenih igrača.  

OFK BAČKA – BUDUĆNOST D., 15.00
(Fudbal, Srbija 2)

Domaći su tokom aktuelne sezone zabeležili dvanaest pobeda, uz četiri remija i devet poraza, pa sa 40 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju peto mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Kolubare, a rezultat je bio 1:0. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili samo tri pobede, uz sedam remija i petnaest poraza, pa sa 16 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju poslednje 16.mesto na tabeli. U prethodnom kolu Budućnost je kao domaćin poražena u duelu sa ekipom Dinama, a rezultat je bio 0:1.

* Analiza ponude mečeva bila je aktuelna u momentu objavljivanja rubrike. U slučaju da neki od događaja u međuvremenu bude odložen zbog aktuelne situacije vezane za proglašenu pandemiju koronavirusa, po pravilima igre na tiketima odigranim pre otkazivanja meča računaće se kvota 1,00 ukoliko utakmica ne bude održana u roku od 50 sati od vremena navedenog u ponudi za klađenje. 
Sve informacije o pravilima MOZZART igara pogledajte OVDE!

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara