Trio koji je prelomio

Vreme čitanja: 3min | čet. 03.01.19. | 09:51

Filip Čović, Marko Kešelj i Boriša Simanić su bili odlučujući faktor u pobedi Crvene zvezde protiv Limoža u prvoj utakmici TOP 16 faze Evrokupa (83:71)

Nismo gledali previše utakmica otpočetka sezone u kojima u Filip Čović, Marko Kešelj i Boriša Simanić bili prelomni faktor, ali da njih nije bilo sinoć Crvena zvezda bi teško došla do pobede nad Limožom na otvaranju TOP 16 faze Evrokupa.

Kada su udarne igle Zvezde stale, a Limož prišao na samo dva poena zaostatka, Milan Tomić je sa petorkom u kojoj su bili Čović i Kešelj preokrenuo meč opet na svoju vodenicu.
"Nije samo Marko (Kešelj), imam poverenje u svih 15 igrača. Ja sam ih izabrao letos i kad imaš 15 igrača u ekipi, svako treba da pomogne. Marko je odigrao dobro, Boriša (Simanić) dobro igra poslednjih nedelja. Filip posle povrede, pa je bio bolestan...", rekao je Tomić posle utakmice.

Izabrane vesti

I zaista, može da računa na svih 15 igrača. Meč protiv Limoža je dokaz za to jer su ga dobili igrači koji u prethodnom delu sezone nisu briljirali. Tu je velika snaga Zvezde. Posebno jer igra na dva fronta - u ABA ligi i Evrokupu (plus Kup i Superliga do kraja sezone).

Marko Kešelj je juče slavio 31. rođendan i uspeo je da sa devet poena, dve pogođene trojke, tri vrlo bitna skoka i jednom ukradenom loptom udari Limož po glavi kad god bi gosti krenuli da se dižu i prave problem Zvezdi.

Dočekao je da mu navijači skandiraju ime.
"To mi je uz pobedu koju su mi saigrači poklonili sigurno najveći poklon. Veoma sam im zahvalan zbog toga", rekao je Kešelj posle utakmice.

Kaže, prija mu pozicija četiri.
"Ne mislim da su igrači na toj poziciji nešto mnogo viši od mene, da su teži - verovatno jesu. Možda je to hendikep u odbrani koji mi pokrivamo sa rotacijama, ali je isto tako pravimo i prednost u napadu. Mogu da raširim odbranu, da uzmem otvoren šut sa sredine igrališta, a ne sa pozicije na 45 stepeni ili iz ćoška koja je karakteristična za poziciju krila. Žao mi je što nisam poziciju četvorke otkrio ranije", rekao je Kešelj.

Navijače Zvezde veoma raduju igre Boriše Simanića. Taj momak je maksimalno iskoristio veću minutažu (povreda Fajea) i konačno na parketu pokazao potencijal koji svakako da poseduje.

Počeo je da zakucava, daje trojke, lupa banane, pokazuje mnogo više želje nego ranije.
Uvek neko drugi iskoči. Pogodi šut ili dobrom odbranom napravi razliku. Ja sam dobio šansu, hvala treneru zbog toga, dajem sve od sebe i nastaviću da se trudim. Mnogo mi znači podrška publike, saigrača i stručnog štaba. To mi daje energiju da guram dalje. Svi imaju zasluge. Kada napravim grešku na treningu tu su trener, kapiten... Nije bitno da li krećem sa klupe ili iz startne petorke. Važno mi je da dobijam šansu", istakao je Simanić posle utamice.

Zvezdi je jako potrebno da Simanić nastavi da igra ovako, a on je mečevima protiv Galatasaraja i Limoža pokazao da crveno-beli mogu na njega da računaju. Sinoć je imao 11 poena, šest skokova, jednu asistenciju, jednu ukradenu loptu i tri blokade.

Na kraju, možda i najvažniji pojedinac Zvezdine pobede. Filip Čović je dao onu trojku kada se lomilo, lopta se ušunjala u obruč Limoža.
"Bilo je malo vremena za pripremu, početak Top 16 faze i nismo znali šta tačno da očekujemo jer je Limož ekipa protiv kakve nismo imali priliku da igramo. Svi smo izneli utakmicu. Snaga tima je da svaku utakmicu neko drugi iskoči. Za sada je dobro i nadam se da ćemo tako nastaviti. Mogu da kažem da se tako pogodilo. Bila je kod mene lopta, uneo sam da tako kažem novu energiju s obzirom na to da nisam igrao nekoliko prethodnih utakmica i da sam bio možda malo odmorniji", rekao je Filip Čović.

Zvezda naredni meč igra 4. januara na gostovanju Krki.

Foto: Star Sport


tagovi

Filip ČovićBoriša SimanićMarko Kešelj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara