Tristan Vukčević (©AFP)
Tristan Vukčević (©AFP)

Tristan otkrio Janisu - razmišlja da igra za grčku reprezentaciju

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.04.24. | 09:20

"Prišao mi je i rekao da ima i grčko državljanstvo. Iznenadilo me je što mi se obratio na grčkom. Video sam njegovo prezime i nije mi bilo jasno", izjavio je košarkaš Milvokija posle meča sa Vašingtonom

Selektor košarkaške reprezentacije Svetislav Pešić izjavio je sredinom februara da računa na njega, ali Tristan Vukčević bi možda mogao da zaduži opremu druge selekcije. Doskorašnji košarkaš Partizan Mozzart Beta otkrio je Janisu Adetokunbu da razmatra mogućnost igranja za Grčku, čiji pasoš takođe poseduje.

Vukčević je u noći između utorka i srede odigrao najbolju partiju otkako je sredinom marta pojačao Vašington (14 poena, sedam skokova, tri asistencije), a njegovi Vizardsi su neočekivano savladali Milvoki, drugoplasirani tim Istočne konferencije. Nakon meča Tristan je iskoristio priliku da popriča sa Janisom Adetokunbom, prvom zvezdom Helena i na grčkom jeziku mu poručio da bi mogao da mu se pridruži u nacionalnom timu.

Izabrane vesti

"Prišao mi je i rekao da ima i grčko državljanstvo. Iznenadilo me je što mi se obratio na grčkom. Video sam njegovo prezime i nije mi bilo jasno. Objasnio mi je da je igrao u Grčkoj nekoliko godina i da razmišlja da igra za našu reprezentaciju", otkrio je Adetokunbo posle meča.

Centru Baksa se dopalo ono što je video od Tristana tokom sinoćnjeg okršaja.

"Bio bi baš dobar dodatak našem timu, pogađa trojke, ima dribling. Igrao je dobro, ima iskustva, igrao je u Partizanu, Grčkoj... Momak koji bi definitivno mogao da pomogne Vizardsima i grčkoj reprezentaciji takođe", dodao je 29-godišnji momak iz Atine u kojoj je i Tristan proveo jedan period detinjstva.

Vukčevićeva 'ponuda' Grčkoj mogla bi da pokvari planove Svetislavu Pešiću, koji je tokom prošlog okupljanja nameravao da ga priključi reprezentaciji Srbije.

"Hteli smo da uključimo i Tristana Vukčevića iz Partizana, ali on tek idućeg meseca puni 21 godinu i tek od sledećeg meseca po pravilima FIBA može da igra za našu reprezentaciju", izjavio je Pešić u februaru.

Razlog zbog kojeg Vukčević nije tada mogao da debituje za reprezentaciju Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Finske i Gruzije krije se u posebnom FIBA pravilu. Naime, Vukčević je pre nego što je postao punoletan otišao u Real Madrid kao državljanin Grčke i time se obavezao da će do 21. godine igrati za njihovu reprezentaciju. Vukčević je u martu proslavio 21. rođendan i time stekao pravo da promeni državni tim, ali posle Janisove izjave nikoga neće iznenaditi ako to ne učini...


tagovi

Tristan VukčevićJanis AdetokunboNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara