Ledej, Naneli i Panter (© Star sport)
Ledej, Naneli i Panter (© Star sport)

U Partizanu sve od njih zavisi

Vreme čitanja: 4min | pon. 01.04.24. | 10:31

Zek Ledej, Kevin Panter i Džejms Naneli preuzeli su sav teret na sebe u Podgorici, a isto se očekuje u Berlinu, ali i do kraja sezone

Kada je bilo najteže, kada je čitava sezona u ABA ligi visila o koncu zbog pozicije na tabeli pred plej-of... Pokazalo se ko je u Partizan Mozzart Betu apsolutni lider i od koga sve zavisi. Trio američkih internacionalaca, Kevin Panter, Zek Ledej i Džejms Naneli povukli su celu ekipu u Morači ka pobedi i najavili da će slično pokušati i u predstojećim mečevima koji su od ključne važnosti za klub iz Humske, pre svega u Evroligi.

Crno-beli su u Podgorici obezbedili drugo mesto za plej-of regionalnog takmičenja, ali fokus se prebacuje na Berlin. Partizan već u sredu putuje za Nemačku na ključni meč Evrolige. U 33. kolu izabranici Željka Obradovića moraju da pobede Albu ako žele da ostanu u igri za Top 10 Evrolige.

Izabrane vesti

To će biti znatno lakše ako znamo da je u timu ponovo Zek Ledej. Beskompromisni borac Partizana i neko bez čije energije se ne može je pokazao u Podgorici da ga pauza od pet mečeva nije omela. Već je svima poznato da je boravio u domovini zbog smrtnog slučaja u porodici, a već na prvom meču je zablistao. Postigao je 22 poena uz šest skokova. Ipak, ono što je bitnije... postigao je pet ključnih poena u finišu koji su i doneli pobedu. Sve to za čak 33 minuta na parketu.

Kada već pričamo o minutaži, ne možemo a da ne spomenemo Kevina Pantera. Kapiten Partizana je trenutno bez ikakve dileme igrač koji je pod najvećim opterećenjem. Protiv Olimpijakosa je igrao čak 37 minuta, protiv Budućnosti skoro 35. Tragovi umora se nisu videli iako je jasno da se čitave odbrane protivničkih timova koncipiraju samo da zaustave njega.

Protiv Budućnosti je imao 19 poena, ali ono što je posebno impresivno je devet asistencija. U prethodnom periodu, Panter se istakao u organizatorskoj ulozi. Shvatio je i on, ali i trener Obradović, da odbrane protivnika stiskaju Pantera u svakoj situaciji i da će za pobede biti potrebne pravoremene asistencije, baš onakve kakve su bile u Podgorici gde je najviše profitirao Džejms Naneli.

Nije ni Naneliju bilo lako u prethodnom periodu. Zbog povrede ramena je izgubio šuterski ritam. Brojke su evidentno bile u padu za momka koji je do povrede u finalu kupa bio bez ikakve dileme najkonstantjiji član ekipe.

Sada u Podgorici je podsetio zbog čega je ubojit iz svake pozicije na parketu. Za 23 minuta je ubacio 15 poena uz samo dva promašaja iz igre. Sva tri pokušaja van linije 6,75 su završila u košu Podgoričana.

Kada kažemo da se zavisi od pomenutog trija, jasno je da nismo otkrili ništa novo. Panter, Ledej i Naneli su bili stub velikih prošlosezonskih uspeha, doduše tada je bilo pomoći u vidu izvanrednih Lesora i Egzuma... Ove sezone, realno gledano fali ta pomoć, posebno u neizvesnim završnicama gde je klub iz Humske gubio u neverovatnom maniru ispuštajući ozbiljne dvocifrene prednosti jer lideri ekipe u finišu ostanu bez gasa, ali i koncentracije.

Protiv Olimpijakosa su igrači sa klupe ubacili ukupno tri poena, a u Podgorici je takođe rotacija bila maksimano skraćena što se videlo i po minutaži, pre svega kada je Kevin Panter u pitanju.

"Recept za buduće utakmice je da svi budu na nivou. Košarka ne može da se igra sa samo pet igrača. Pokušavam da im objasnim da koš nije jedini segment u igri koji je važan. Zato sam nekima odmah zakazao sa trening, sa aerodroma idemo u dvoranu da vidimo o čemu se radi", rekao je Obradović na konferenciji za medije.

Ostaje sada da se vidi da li će se stanje popraviti jer sada je Partizan istinski stigao do meča posle kojeg nema popravnog. Čak i u slučaju pobede nad Albom, a onda i nad Valensijom u poslednjem kolu u Beogradu... ne garantuje se prelazak u plej-in. Moraju da se poklope ostali rezultati kako bi crno-beli nastavili takmičenje gde ih tek onda čeka paklen posao. Klub iz Humske kao desetoplasirani tim mora da pobedi dve utakmice u plej-in i to na gostujućem terenu samo da bi se plasirao u plej-of gde će ga sačekati Real Madrid.

Da li će uspeti u svojim namerama... Zavisiće umnogome od Kevina Pantera, Zeka Ledeja i Džejmsa Nanelija. Ipak, moraće i ostali da preuzmu barem deo tereta... Jer kao što reče najtrofejniji trener Evrope, ne može košarkaška utakmica u Evroligi da se pobedi sa samo pet igrača.

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------

ABA LIGA – 25. kolo

Četvrtak:

Zadar – FMP Železnik 72:75

/Božić 26 – Kuzmić 18/

Subota:

Krka – Cedevita Olimpija 92:78

/Stergar 17 – Kobs 16/

Mornar – Borac Mozzart 80:78

/Veders 25 - Tasić 19/

Cibona - Igokea 70:77

/Aranitović 21 – Nakić 16/

Nedelja:

Mega - Split 92:78

/Đurišić 31 - Fundemberk 25 /

Budućnost - Partizan Mozzart Bet 83_89

/Megi 17 - Ledej 22/

Ponedeljak:

18.00: (1,95) Crvena zvezda (hendikep -18,5) Studentski Centar (1,75)



tagovi

Zek LedejKK PartizanKevin PanterDžejms Naneli

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara