(@AFP)
(@AFP)

U pravu je Garnet! Lebron je veliki, ali je trenutno Nikola veći

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.03.24. | 05:05

As Lejkersa jedini u istoriji NBA sa preko 40.000 poena, međutim, glavni igrač lige trenutno je centar Denvera

Lepe reče mogao je čuti Nikola Jokić uoči utakmice sa Los Anđeles Lejkersima. Nekadašnja zvezda NBA lige, Kevin Garnet, rekao je za Srbina da je trenutno dominantniji nego što je to svojevremeno bio Vilt Čemberlen. Da nije pogrešio, centar Denvera potvrdio je na jednom od najtežih mogućih ispita - u gostima protiv Lebrona Džejmsa i Lejkersa. Težak ispit za mnoge, posebno imajući u vidu da je tim iz Los Anđelesa u svojoj dvorani vezao pet pobeda, ali ne i za Nagetse koji su trijumfovali osmi put uzastopno u međusobnik okršajima.

Na krilima raspoloženih Jokića, Portera i Marija, potpomognutih Gordonom, Denver je slavio sa 124:114 i pokvario slavlje domaćinima povodom Lebronovog ulaska u istoriju kao jedinog igrača sa preko 40.000 poena u NBA ligi. Veteran je meč završio sa 26 poena, devet asistencija i četiri skoka, što mu ipak nije bilo dovoljno da bude najefikasniji u ovom meču.

Izabrane vesti

To priznanje pripalo je Srbinu, koji je ubacio 35 poena, imao 10 skokova i sedam asistencija.

Da ne mari mnogo za feštu u Los Anđelesu, Jokić je pokazao već u prvoj četvrtini ubacivši 12 poena. Ipak, potom se malo primirio, da bi u drugom delu treće deonice vezao 13 poena i poveo Denver iz dvocifrenog minusa do vođstva. U poslednju četvrtinu ekipe su ušle rezultatski poravnate, ali je Jokić uz sebe imao pouzdanog Džamala Marija, pa su zajedničkim snagama iz napada u napad nagoveštavali konačan ishod meča. A, to je bila osma uzastopna pobedu Nagetsa nad Lejkersima.

Samo dvaput u toj seriji Nagetsa Lebron Džejms je bio efikasniji od Nikole Jokića, što takođe ide u prilog konstataciji bivšeg krilnog centra Minesote, Bostona i Bruklina.

Veliku pomoć srpski as imao je od Džamala Marija, koji je povukao po povratku sa velikog odmora i time sprečio Lejkerse da odu na ubedljiviju prednost nego što je iznosilo maksimalnih 11 poena razlike u par navrata. Mari je meč završio sa 24 poena, 11 asistencija i šest skokova. Poen više ubacio je Majkl Porter, uz 10 skokova i četiri asistencije, a značajnu ulogu odigrao je i Aron Gordon sa 19 poena, devet skokova i pet asistencija.

Treba istaći i da su gosti bili bez Kentavijusa Kaldvel-Poupa koji je iz privatnih razloga preskočio ovu utakmicu i bio sa svojom porodicom.

Za razliku od Jokića, Džejms je imao dosta slabiju podršku saigrača. Najbliži po broju poena bio mu je Ostin Rivs sa 19, ali i čak 14 asistencija. Endoni Dejvis i D'Anđelo Rasel meč su završili sa po 17 poena, a prvi je imao i 11 skokova.

Denveru je ovo bila šesta uzastopna pobeda nakon tri poraza u nizu i sada je na 42-19, dok su Lejkersi na 33-29.

Naredni meč Jokić i ekipa igraće protiv Finiksa kod kuće, dok Lebron i njegov tim dočekuju Oklahomu.

NBA - REZULTATI

Bruklin - Atlanta 114:102

/Bridžis 38 - Bej 23/

Majami - Juta 126:120

/Batler 37 - Džordž 31/

Memfis - Portland 95:95, posle produžetka 100:107

/Ajdama 21, Vilijams 21 - Simons 30/

L.A. Lejkers - Denver 114:124

/Džejms 26 - Jokić 35p, 10sk/

Finiks - Hjuston 109:118

/Durent 30 - Grin 34/




tagovi

Nikola JokićLebron DžejmsNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara