Košarkaši Džokera (©Aljoša Živanović, uz dozvolu kluba)
Košarkaši Džokera (©Aljoša Živanović, uz dozvolu kluba)

U Somboru ponosni na ulazak u KLS: Zbog Jokića za nas zna ceo svet, uz sistemski razvoj hoćemo da rastemo još više

Vreme čitanja: 4min | sre. 05.04.23. | 09:04

"Za Sombor ovo donosi mnogo, mnogi nisu još ni svesni šta smo napravili, ali s vremenom će se i ta kultura sporta prepoznati. Ne sumnjamo da ćemo imati ogromnu podršku grada i naših vernih navijača", kaže direktor kluba Srđan Stojkov za Mozzart Sport

Kada smo u oktobru razgovarali sa odgovornim ljudima KK Joker iliti Džoker, kako glasi košarkaški nadimak Nikole Jokića, plasman u Košarkašku ligu Srbije jeste bio cilj, ne i obaveza za trenera Nebojšu Vagića i njegove igrače. Pet meseci kasnije za simpatični kluba iz Sombora san je postao java. Džoker će od jeseni zaigrati u KLS društvu, posle samo godinu dana provedenih u Drugoj ligi Srbije.

Sudbina se malo poigrala sa Džokerom i posle tesnog poraza od Borca u Zemunu (101:104), sve se rešavalo u somborskoj dvorani Mostonga u poslednjem kolu i to protiv direktnog konkurenta za drugo mesto - Pirota. Interesovanje za ovu utakmicu bilo je ogromno, tribine su bile krcate, dok je na društvenim mrežama osvanula fotografija kako dvostruki MVP u društvu selektora Svetislava Pešića i direktora reprezentacije Dragana Tarlaća u svom domu u Denveru prati susret njegovog Džokera i kluba iz kojeg je rodom naš trofejni stručnjak. Dok se šampanjac hladio, Džoker je slavio rezultatom 110:81 i tako na dominantan način stavio tačku na plej-of.

Izabrane vesti

O velikom uspehu Džokera razgovarali smo sa direktorom Srđanom Stojkovim, koji nam je prošli put, između ostalog, rekao da rast prvog tima treba da prati i razvoj mlađih kategorija...

"Tako je, u klubu smo postavili jasne ciljeve i kriterijume kako želimo da radimo u sezoni 2022/2023 i nismo toliko bili opterećeni ulaskom u viši rang, koliko nam je bilo bitno da mi kao klub pružimo uslove za igranje u KLS. Samim tim smo i znali da će doći i taj momenat ulaska uz kvalitetan rad i profesionalno zalaganje trenera i igrača", kaže Stojkov za Mozzart Sport i ukazuje na značaj razvoja mladog tima:

"Što se tiče mladjih kategorija kadeti su nam u "Triglav" ligi medju 8 u državi, isto tako i juniori u "Roda" ligi, tako da sada smo izjednačili nivo takmičenja u svim kategorijama i predstoji nam veoma radno leto".

Slavlje košarkaša Džokera sa navijačima (©Aljoša Živanović, uz dozvolu kluba)Slavlje košarkaša Džokera sa navijačima (©Aljoša Živanović, uz dozvolu kluba)

Obezbedili ste promociju na svom parketu, pred punim tribinama. Kako je ekipa dočekala ovaj susret, s obzirom da je na kraju ostvarena ubedljiva pobeda?

"Jeste, mi smo se pitali pred poslednje kolo, mi i niko više. To je ono što smo i želeli, da mi odlučujemo o svojoj sudbini . Nije to ni sreća niti slučajnost, već kao što sam rekao - rad, profesionalnost i rezultat dođe pre ili kasnije".

Da li vam je i šta rekao Nikola Jokić po ostvarenom plasmanu u KLS?

"Nije samo on... Braća Jokić, Strahinja, Nemanja i Nikola, oni su svi kao jedan, oni su ti koji su zaslužni za sve što se dešava jer bez njihovih saveta i podrške nista ne bi bilo kako sada jeste. Verujem da su presrećni kao i svi mi u klubu. Ovo je za grad istorijski uspeh".

Možemo li malo o tome kako je ekipa proslavila uspeh, da li su tamburaši bili zaduženi za dobru atmosferu?

"Uf, ne smem o tome, ali samo ću reći bilo je to na velikom salašu u okolini Sombora uz muziku i sve ostalo", smeje se Stojkov.

A, koliko je ovaj uspeh važan za Sombor i ceo region, pa i Vojvodinu kao pokrajinu, s obzirom da ste se pripružili komšijama iz Spartaka, te Vojvodini kao članovima KLS društva?

"Za Sombor ovo donosi mnogo, mnogi nisu još ni svesni šta smo napravili, ali s vremenom će se i ta kultura sporta prepoznati. Ne sumnjamo da ćemo imati ogromnu podršku grada i nasih vernih navijača. Zato smo izuzetno ponosni na sve što smo uradili. Veoma je bitno da u ovom regionu imamo tri kluba na visokom nivou, ali još bitnije od toga je da nam mlađe kategorije igraju "Triglav" i "Roda" ligu, jer tada znamo da sigurno radimo dobar posao za Srbiju i budućnost košarke".

Detalj pre početka utakmice (©Aljoša Živanović, uz dozvolu kluba)Detalj pre početka utakmice (©Aljoša Živanović, uz dozvolu kluba)

Ceo klub je postao izuzetno popularan na društvenim mrežama, priča koja se prepričava u Evropi i svetu. Nikolin snimak kako gleda utakmicu vašeg kluba na telefonu i kaže "Tako je Đapa, bre" je postao viralan...

"Da, da, našeg Đapu je proslavio Nikola sa jednom rečenicom. Naravno, sada za naš klub zna ceo svet. To može samo Nikola..."

Da li se već prave planovi za narednu sezonu?

"Naravno. Svake godine rastemo, pripremamo se. Nema odmora, jedino uz rad i sistematski razvoj klub može da napreduje, a mi to želimo. Jedva čekamo da zaigramo KLS", zaključuje razgovor direktor KK Džoker.

Klub uveliko radi na proširenju kapaciteta dvorane Mostonga, za narednu sezonu biće urađeno 300 novih mesta, a Grad Sombor, Sportski centar i naravno porodica Jokić daju bezrezervnu podršku za dalji rast Džokera, samim tim i celog košarkaškog regiona. U znak zahvalnosti, klub je navijačima pred utakmicu sa Pirotom podelio 1.000 majica na kojima je logo KK Džoker...

Konačna tabela plej-ofa Druge lige Srbije (©srbijasport.net)Konačna tabela plej-ofa Druge lige Srbije (©srbijasport.net)



tagovi

KK JokerSrđan StojkovsomborKLSKošarkaška liga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara