Emanuel Teri (Foto: MN Press)
Emanuel Teri (Foto: MN Press)

U Zvezdi nije uspeo, šansu traži u NBA: Kingsi potpisali Emanuela Terija

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.09.21. | 22:54

Bivši centar Crvene zvezde stavio paraf na desetodnevnu saradnju, pokušaće da se izbori za dugoročniju

Stigao je u Crvenu zvezdu kao veliko pojačanje u reketu, ali nije opravdao očekivanja. Osim nekoliko atraktivnih zakucavanja, koja su mu postala zaštitni znak, Emanuel Teri nije ostavio najbolji utisak. Činilo se da mu u igri nedostaju i neki najosnovniji elementi, da je previše zasniva na neospornim atletskim sposobnostima. Posle par meseci se rastao sa crveno-belima i svoj put nastavio u domovini, a sada će se boriti za mesto i u najjačoj ligi sveta. Kako prenosi novinar NBC Sportsa Džejms Hem, potpisao je desetodnevni ugovor sa Sakramento Kingsima.

Subota, 22.00: (3,05) Tenerife (15,0) Real Madrid (1,45)

Izabrane vesti

Na Mali Kalemegdan je stigao posle sjajne epizode u Hapoelu iz Jersalima. Za nešto više od tri meseca u klubu nije uspeo da kupi stručni štab, pa mu je prevremeno uručena zahvalnica. U Evroligi je imao prosek od 5,5 poena i 4,4 skoka, uz 1,1 blokadu po utakmici. U ABA je na sedam nastupa prosečno beležio četiri poena i 4,6 skokova. Statistika ispod očekivanih standarda.

Vratio se u domovinu, zadužio opremu Agva Kalijente Klipersa u Razvojnoj ligi (filijala tima iz Los Anđelesa) i ostavio odličan utisak. Stil igre mu sa druge strane Atlantika izgleda daleko bolje leži, njegov atleticizam dolazi do izražaja. Naravno, imao je i slabiju konkurenciju. Ipak, prosek od dabl-dabla po utakmici nije za zanemarivanje (10,8 poena i 10,4 skoka). Tako je završio na radaru Sakramento Kingsa.

Posle odličnih izdanja i u Letnjoj ligi, odlučio se klub iz glavnog grada Kalifornije da mu pruži šansu. Dobio je desetodnevni ugovor, a Kraljevi su preuzeli i njegova prava u Dži ligi, te će moći da brani boje Sakramentove filijale Stokton Kingsa. Na Teriju je da dokaže da zaslužuje mesto u prvom timu.



tagovi

Emanuel TeriKK Crvena zvezdaSakramento Kings

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara