Nikola Mirotić (©Starsport)
Nikola Mirotić (©Starsport)

Ucenjenoj Barsi postavljen ultimatum! Slučaj Nikole Mirotića poprima novi oblik, upleten i Huančo Ernangomes

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.07.23. | 18:42

Menadžer je isti obojici košarkaša i počinje da vrši pritisak na klub…

Do trenutka kada je Barselona najavila da će skresati troškove i postizanje dogovora oko raskida ugovora sa Nikolom Mirotićem nisu postali tema broj jedan na košarkaškoj pijaci, malo gde se moglo pojaviti ime Igor Krespo. Danas je, možda, zastupnik krilnog košarkaša i najvažnija karika u zamršenom lancu koji može da pokrene domino efekat. Ili da ga ne pokrene, da sve stane i napravi totalni kolaps.

Zbog “razvoda” krilnog centra i Barselone dospeo je u žižu javnosti, a slučaj Nikole Mirotića poprima novi oblik. A, krucijalan čovek u celoj priči je – Igor Krespo. Sve češće će se pojavljivati natpisi u Španiji da je katalonski klub ucenjen. O čemu se radi? Zastupnik košarkaša koji je najvrelija letnja roba na transfer-tržištu je agent i Huanču Ernangomesu, koga Blaugrana želi da angažuje kao zamenu za Nikolu Mirotića.

Izabrane vesti

Gordijev čvor neće biti jednostavno razmrsiti, Igoru Krespu smeši se brk i polako počinje da vrži pritisak. Jer, može mu se. On je taj koji diktira pravile igre, od njega zavisi hoće li Vili i Huančo biti na istoj adresi i hoće li bratski tandem činiti bedem u Barseloninom reketu.

Da bi Huančo Ernangomes uopšte mogao da uđe u priču sa Barselonom i završi u Palau Blaugrani, prvo će sve morati da se ispegla sa Nikolom Mirotićem. Drugačije neće moći, sve će stopirati zastupnik španskog i crnogorskog krilnog centra koji je nastupao za Crvenu furiju.

Igor Krespo ima keca u rukavu, Barselona će morati da se ubrza, jer to joj je u interesu.

“Prvo moramo da zaključimo stvari oko Mirotićevog ugovora, a onda ćemo videti”, poručio je agent krilnih centara i u neku ruku postavio ultimatum Barseloni.

Vreme curi, Barselona treba da ispalti Nikoli Mirotiću oko 22.000.000 evra za preostale dve godine ugovora – dnevno je košta 31.000 evra – i nikako joj ne odgovara priča u koju se uplela. Sve se dodatno zakomplikovalo.

„Nemam pojma da li će zainteresovani klubovi čekati ili ne naš dogovor sa Barselonom. Ne znam ni da li će taj dogovor biti postignut. Bio sam jasan u razgovoru sa čelnicima Barselone. Nećemo pregovarati sa drugim klubovima, dok ne rasčistimo situaciju. To ne možemo ni pravno da uradimo“, nešto ranije je poručio Igor Krespo.

Odnosi između menadžera i glavešina katalonskog kluba su sve zategnutiji, napetost raste…

“Nije nemoguće sve rešiti”, kazao je Krespo i dodao:

“Nikola je igrač Barselone, ima ugovor i želi da ga ispuni”.

Ukoliko do kraja meseca ne dođe do dogovora oko isplate preostalih plata, Nikola Mirotić će se priključiti ekipu u avgustu. Pojaviće se na klupskim pripremama. Ništa od toga ne ide u prilog Barseloni.

Igranka tek počinje…


tagovi

EvroligaKK BarselonaNikola MirotićHuančo ErnangomezKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara