""
""

Ugasio se i poslednji plamičak nade: Kobi Brajant ne ide u Rio!

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.01.16. | 13:21

"Vreme je da drugi igrači dođu u situaciju da vide koliko šampionata mogu da osvoje, koliko zlatnih medalja i pehara", objasnio je legendarni as Lejkersa

Kobi Brajant predaje olimpijsku baklju mlađim kolegama! 

Izabrane vesti

Ovo je naslov koji je osvanuo u gotovo svim američkim medijima danas, a kojim se jasno stavlja do znanja da je legendarni košarkaš Los Anđeles Lejkersa doneo i konačnu odluku da neće ići na Olimpijske igre u Rio. Iako je postojala određenih naznaka da bi se Brajant od profesionalne karijere mogao da se oprosti u Riju, uz zlatnu medalju oko vrata, ta vrata su i definitivno zatvorena i zaključana zauvek. 

Crna mamba će patike o klin okačiti onog trenutka kada se njegova 20. sezona u NBA ligi, ujedno i Lejkersima završi. Gotovo izvesno već i pre početka plej-ofa. 

Brajant je ovu informaciju i zvanično objavio neposredno pre početka utakmice sa Jutom, u kojoj je obavestio direktora reprezentacije Džerija Kolanđela i selektora Majka Kžiževskog o svojim daljim planovima.  
"Otkako sam i zvanično objavio da ću ići u penziju sve stvari počeo sam da gledam potpuno drugačijim očima. Mislim da neko drugi zaslužuje da otputuje u Rio. Neko ko je budućnost ove igre i reprezentacije. To su momci koji treba da idu u Rio, to su momci koje ljudi treba da gledaju. Oni treba da pokažu navijačima u kojem pravcu ide košarka u budućnosti. Vreme je da drugi igrači dođu u situaciju da vide koliko šampionata mogu da osvoje, koliko zlatnih medalja i pehara", objasnio je Kobi Brajant

Ovoj odluci prethodila je interesantna situacija neposredno po završetku utakmice koju su nedavno Lejkersi odigrali protiv Golden Stejta. Naime, brazilski reprezentativac Leandro Barbosa prišao je Brajantu i upitao ga da li će se videti u Riju, a on mu je samo kratko i jasno odgovorio:
"Oooo, ne".

Inače, pogledajte spisak igrača koji bi mogli da se nađu u Riju i probajte da izaberete 12 najboljih. Vaše odgovore pošaljite nam u komentare na kraju teksta. 

Plejmejkeri: Stefan Kari (Golden Stejt), Kris Pol (LA Klipersi), Rasel Vestbruk (Oklahoma), Kajri Irving (Klivlend), Džon Vol (Vašington), Majk Konli (Memfis), Majkl Karter Vilijams (Milvoki)

Bekovi: Džejms Harden (Hjuston), Džimi Batler (Čikago), Klej Tompson (Golden Stej), Demar Derozan (Toronto), Bredli Bil (Vašington), Viktor Oladipo (Orlando)

Krila: Lebron Džejms (Klivlend), Kevin Durant (Oklahoma), Karmelo Entoni (Njujork), Kavaj Lenard (San Antonio), Pol Džordž (Indijana), Čendler Parsons (Dalas), Rudi Gej (Sakramento), Gordon Hejvard (Juta), Harison Barns (Golden Stejt)

Krilni centri: Tobijas Heris (Orlando), Entoni Dejvis (Nju Orleans), Blejk Grifin (LA Klipersi), Lamarkus Oldridž (San Antonio), Kevin Lav (Klivlend), Drejmond Grin (Golden Stejt), Kenet Farid (Denver)

Centri: Dvajt Hauard (Hjuston), Demarkus Kazins (Sakramento), Deandre Džordan (LA Klipersi), Andre Dramond (Detroit), Mejson Plamli (Portland).

>>>> MOZZART Sport pratite i na našoj novoj Fejsbuk stranici <<<<

(FOTO: Action Images)


tagovi

Tim snovaOlimpijske Igre 2016košarkaška reprezentacija SADKobi Brajantdrim tim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara