Uhapšena dvojica napadača iz Zadra, oglasila se i ABA liga

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.11.23. | 00:25

Crvena zvezda traži odigravanje utakmice bez prisustva publike

Košarkaši Crvene zvezde doputovali su u subotu iz Barselone u Zadar, gde ih po rasporedu u nedelju od 17 časova čeka duel 7. kola ABA lige. Umesto uobičajene pripreme utakmice, dogodio se incident zbog kog crveno-beli traže da se utakmica igra bez prisustva publike.

U dva odvojena incidenta napadnuti su članovi delegacije beogradskog kluba i novinar i fotograf Mozzart sporta. Policijski službenici uhapsili su dve osobe koje se dovode u vezu s ovim događajima i one se trenutno nalaze u prostorijama policije.

Izabrane vesti

Nekoliko časova nakon nemilog događaja saopštenjem u kom osuđuje incident oglasila se i ABA liga

"Nakon šokantnih scena koje su se u subotu uveče dogodile u Zadru i napada na novinare i članove delegacije Crvene zvezde Meridianbet, uoči utakmice sedmog kola ABA lige između Zadra i Crvene zvezde, ABA liga jtd najoštrije osuđuje svaki aspekt nasilja i rasne, seksualne, verske, nacionalne i bilo koje druge vrste diskriminacije. ABA liga jtd pridružuje se apelima Zadra i Crvene zvezde prema MUP-u Hrvatske, sa namerom da se što pre ispitaju svi detalji napada, te da se organizatori i izvršioci incidenta uhapse i procesuiraju u skladu sa zakonima Republike Hrvatske u kojoj su se napadi dogodili."

Crveno-beli su od ABA lige već zatražili da se nedeljna utakmica igra pred praznim tribinama.

"Zbog svega navedenog, a moguće i kao posledica otvorenog pisma navijača Zadra koje je potpuno nepotrebno podiglo tenziju, kao i svega što se dešava tokom subote u Zadru, KK Crvena zvezda i zvanično je zatražio da se utakmica u nedelju igra bez prisustva publike – jer nam uvertira od subote, kada je bez ikakvog razloga počeo svojevrsni lov na ljude iz delegacije našeg kluba, nagoveštava da uslovi za odigravanje utakmice neće biti regularni", zaključuju u Crvenoj zvezdi.



tagovi

KK Crvena zvezdaKK ZadarABA liga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara