Roko Leni Ukić (©MNPress)
Roko Leni Ukić (©MNPress)

Ukić: Vratio sam se na najviši nivo

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.07.20. | 12:45

Hrvatski plejmejker detaljnije o razlozima nove saradnje sa Cedevitom nakon drugoligaške odiseje u Francuskoj

Fuzija velike tradicije čuvenog ljubljanskog košarkaškog kolektiva i jakog sponzora daje ovog leta dosta plodova u pripremi za predstojeću sezonu.


Izabrane vesti

Nakon petog pojačanja u "liku i delu" Roko Leni Ukića u redove Cedevita Olimpije, svima je jasno da će se u Stožicama igrati ozbiljna košarka. Iskusni 36-godšnji organizator igre po treći put u karijeri je parafirao ugovor sa Cedevitom, ali će ovaj put umesto Zagreba, igrati u slovenačkoj prestonici.

"Kada je nastupila kriza oko korone, bilo mi je jasno da će moja druga sezona u Antibu biti teško ostvariva. S obzirom na to da je klub u privatnom vlasništvu i s obzirom na finansijsku krizu teško je bilo očekivati da bi mogao podneti moju drugu godinu ugovora." objašnjava Ukić za Jutarnji list, "Meni je od prvog dana bilo jasno da će mi u krugu potencijalnih novih klubova biti Cedevita Olimpija, pošto smo već razgovarali polovinom sezone. Namestile su se tu i neke druge stvari, prelazni je rok specifičan i sada smo, eto završili posao."

Iskusni Splićanin u poznim godinama blistave karijere na prvo mesto sada stavlja porodicu. Upravo zbog nje je i prešao u redove francuskog drugoligaša, Antiba pre svega pošto je tamo ima malo obaveza. Sada se pak vraća na daleko viši nivo takmičenja.

"U proteklih 19 godina karijere uvek sam igrao najviši mogući nivo košarke u tom trenutku. Sada sam opet u takvoj poziciji. Jedini klub sa kojim sam nešto konkretno razgovarao bio je Split, moj matični klub. Ljudi su tamo bili ultrakorektni, želeli su da dođem, ali procenio sam da želim da igram na najvišem nivou. Nikada nisam imao duži odmor, fizički se super osećam, zahvalan sam Jurici Golemcu i ljudima iz Cedevite Olimpije na njihovom povjerenju i nadam se da ću ga opravdati.", zaključio je hrvaski plejmejker.


tagovi

Roko Leni Ukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara