(@AFP)
(@AFP)

Unikaha ne planira da stane: Amerikanci pregazili i Barselonu

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.12.23. | 23:06

Katalonci na -20 u Malagi

Košarkaši Unikahe ušli su u tekuću sezonu ACB lige pobedom, pa su vezali tri poraza. A, onda se nešto dogodilo sa timom Ibona Navara. Nešto jako pozitivno, jer je ekipa iz Malage nanizala 12 pobeda u prvenstvu Španije. Srušen je Real u gostima, a večeras i Barselona na domaćem terenu sa ogromnih 20 poena razlike - 91:71.

Dobila je Barselona prvu četvrtinu 26:19, ali je od sredine druge krenuo pad gostiju. Kako se kraj bližio, razlika je rasla, da bi u poslednjim trenucima meča dostigla maksimum. Bio je ovo treći poraz Barselone u poslednje četiri utakmice domaćeg prvenstva. Trenutno deli treće mesto sa istim učinkom kao Valensija (10-5), ali i prilično zaostaje za vodećim Realom (14-1), a sada i dve pobede za zahuktalim Andalužanima.

Izabrane vesti

Domaćine je do ubedljive pobede vodila američka petorka, a prednjačio je Vil Tomas sa 16 poena, 4 skoka i 2 asistencije. Pratili su ga Dilan Osetkovski sa 15 poena i 6 skokova, Tajler Kalinoski sa 12 poena, koliko je ubacio i Kamaron Tejlor, uz 6 skokova i 5 asistencija. Tajson Karter je imao 8 poena i 4 asistencije, Jankuba Sima 7 poena i 4 skoka...

Na drugoj strani Đoel Para i Jan Veseli meč su završili sa po 11 poena, Španac je imao i 5 skokova, a Čeh 7, uz 2 asistencije. Iza njih našao se Nikolas Laprovitola sa 10 poena. Nikola Kalinić je za 19 i po minuta ubacio 8 poena, uz 2 asistencije i 1 skok.

U španskom prvenstvu sada sledi pauza, a priliku da popravi utisak kod svojih navijača Barselonini košarkaši imaće u Evroligi prvo protiv Monaka u gostima 29. decembra, zatim kao uvod u 2024. godinu sledi veliki derbi sa Realom 3. januara u Barseloni, pa još jedan susret španskih predstavnika, dva dana kasnije sa Baskonijom, takođe u katalonskoj prestonici.

Unikaha će biti slobodna do 6. januara, kada je zakazan okršaj sa poslednjim timom ACB lige, Palensijom. Biće to lepa prilika za ekipu Ibona Navara da produži sjajnu seriju pobeda.



tagovi

ACB ligaKK BarselonaUnikaha

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara