Košarkaši Metropolitana (Foto: MN Press)
Košarkaši Metropolitana (Foto: MN Press)

Upozorenje za crno-bele: Metropolitan zgromio Asvel i osamio se na vrhu francuskog prvenstva

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.11.21. | 20:27

Naredni protivnik Partizana u Evrokupu deklasirao evroligaša iz Vilerbana u devetom kolu LNB Pro A lige

Sa dva trijumfa košarkaši Partizana otišli su na reprezentativnu pauzu. Po povratku ih čekaju veliki izazovi, pošto će u samo četiri igrati na strani protiv Igokee u ABA ligi i francuskog Metropolitana u okviru Evrokupa. U šestom kolu drugog po kvalitetu takmičenja na evrosceni će po svemu sudeći imati težak zadatak, s ozbirom da je ekipe Vensana Kolea upisala i osmi trijumf u LNB Pro A ligi i to ne bilo kakav. Kao gost je savladala najprijatnije iznenađenje Evrolige ove sezone - ekipu Asvela. I to u dominantnom maniru - 85:64.

Sastav iz Levaloa Perea je ekipi Ti Džej Parkera naneo najteži poraz u sezoni. Vodio je od prvog do poslednjeg minuta i konstantno uvećavao prednost. U finišu su košarkaši Metropolitana imali i 27 poena prednosti, pa su na kraju upisali više nego ubedljiv trijumf.

Izabrane vesti

Naredni Partizanov protivnik u Evrokupu je tako ostao na čelu francuske lige sa samo jednim porazom, dok je Asvel po treći put završio na kolenima. Bivši igrač minhenskog Bajerna Vil Kamings je predvodio pobednički sastav sa 17 poena, pet skokova i pet asistencija (indeks 17). Sa 13 poena ga je ispratio bivši NBA šampion Džordan Mekre, dok su po 11 dodali Kit Hornsbi i iskusni Vins Hanter.

Uspeli su košarkaši Metropolitana da zaustave najjača Asvelova oružja, pa je tako prvi strelac Evrolige Eli Okobo ubacio 11 poena, Kris Džons tri manje. Najbolji u poraženom sastavu bio je Vilijam Hauard sa 15.

Gosti su za tri poena šutirali sa 52,6 odsto uspešnosti, pritom ubacivši 10 šuteva sa distance. Rivala su ostavili na samo dve pogođene trojke iz 20 pokušaja. Imali su i kontrolu skoka (36:32), a upisali su čak 10 asistencija više od ekipe iz Vilerbana (19:9). Interesantno je da je pobednička ekipa imala čak 19 izgubljenih lopti (Asvel 15), ali je ni to nije sprečilo da trijumfuje u dominantnom maniru.

Koleova četa je tako upisala peti vezani trijumf u oba takmičenja, a pored poraza od Le Mana na premijeri, u Evrokupu je praznih šaka ostala u susretima sa Lokomotivom Kubanj i Turk Telekomom. Treba napomenuti da je protiv drugog francuskog predstavnika u Evroligi takođe upisala ubedljiv trijumf. Savladala je ekipu Monaka u svojoj dvorani sa 108:81.



tagovi

MetropolitanAsvelLNBFrancuskaVil Kamings

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara