Nikola Đurišić i Nikola Topić (Foto: ABA League/Igokea/Marija Vuruna)
Nikola Đurišić i Nikola Topić (Foto: ABA League/Igokea/Marija Vuruna)

Đurišić i Jović vodili Megu do treće uzastopne ABA titule, Topić i Vuković bez prave podrške u Zvezdi

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.04.23. | 18:50

Izabranici Dragoljuba Avramovića po drugi put odbranili tron u juniorskoj konkurenciji, Nikola Đurišić MVP

Vodila se velika borba na finalnom koraku ka juniorskoj ABA titli u Laktašima, ali branilac trona je u poslednjem kvartalu imao slomio otpor rivala. Crvena zvezda je uspela i da preokrene rezultata u trećoj četvrtini, ali je potom ostala bez goriva, te su izabranici Dragoljuba Avramovića u odlučujućem kvartalu stigli do zaslužene pobede - 94:81.

Mega je tako treći put uzastopno osvojila juniorsku ABA titulu i četvrti put u istoriji kluba.

Izabrane vesti

Junak Megine pobede bio je Filip Jović sa dabl-dablom od 26 poena i 10 skokova za indeks korisnosti 34. Postigao je mladi centar verovatno i ključne poene na utakmici, kada je sa zvukom sirene na isteku trećeg kvartala doneo svom timu četiri poena viška pred poslednji odmor. Po povratku sa pauze Mega je počela da gradi prednost, stigla i do dvocifrenog viška sredinom odlučujućeg kvartala i ubrzo je postalo jasno da crveno-beli nemaju snage da odgovore.

Sjajan je bio i talentovani hrvatski košarkaš Andrija Jelavić sa 20 poena i 13 skokova (indeks 30), dok je do dabl-dabla došao i prvotimac Mege Nikola Đurišić sa 23 poena i 10 asistencija za indeks 27. Obojica su nagrađeni i mestom i idealnoj petorci Fajnal fora, a Đurišić je proglašen i za MVP-a.

U drugom poluvremenu se pomenutom triju priključio i talentovani Slovak Timotej Malovec, koji je meč okončao sa 20 poena. Ostatak ekipe postigao je skupa pet poena.

Pomenuti kvartet Mege ima ozbiljno senriosko iskustvoj u tekućoj sezoni. Nikola Đurišić je jedan od ključnih igrača u ekipi Marka Baraća i prvi kandidat za nagradu najboljeg mladog igrača ABA lige, dok su Jović, Jelavić i Malovec iskustvo sticali u dresu OKK Beograda u KLS.

Novu odličnu partiju u dresu Crvene zvezde pružio je Nikola Topić. Ubeležio još jedan dabl-dabl sa 20 poena i 10 asistencija, a čak 15 puta je bio na liniji penala i pogodio 14 slobodnih bacanja. Nije ga hteo šut za tri (0/7), pa je susret okončao sa indeksom 26. Nastavio je mladi plejmejker da dominira protiv vršnjaka, iako je konstantno bio meta odbrane rivala, što potvrđuje i veliki broj penala, pa je na kraju zasluženo uvršten i u idealnu petorku završnog turnira.

Andrija Vuković je bio ključni igrač uz Topića u preokretu koji je ekipa Branka Jorovića napravila u trećoj deonici. Na kraju je bio i prvi strelac ekipe sa 21 poenom, a uhvatio je i sedam skokova za indeks korisnosti 24.

Dvocifren je uz njih bio samo Lazar Gačić sa 12 poena. Filip Radaković je imao solidnu rolu u trećoj deonici, ali je ubacio samo šest poena, dok je Lazar Gagić ubacio dva od prva tri šut sa distance, ali je potom promašio šest trojki (ukupno devet poena).

JUNIORSKA ABA LIGA - FAJNAL FOR

Sreda:

Mega - Cedevita Olimpija 115:70

/Đurišić 30 - Todorović 19/

Crvena zvezda - Igokea 82:72

/Topić 22 - Makitan 19/

Četvrtak:

Igokea - Cedevita Olimpija 74:67

/Radošić 18 - Bilić 24/

Mega - Crvena zvezda 94:81

/Jović 26 - Vuković 21/


tagovi

KK Crvena zvezdaKK MegaNikola ĐurišićNikola TopićAndrija VukovićFilip JovićAndrija JelavićTimotej Malovec

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara