MN Press
MN Press

Uroš Čarapić: Kada igramo na najvišem nivou, onda se mi pitamo u dvorani kraj Morave

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.11.21. | 09:18

I Lautaro Lopez se nada trijumfu nad Cibonom!

Pred ekipom Borca je novi veliki izazov. Naime, u okviru osme runde ABA lige u Čačak stiže Cibona. Mlada i talentovana ekipa, koja je u dosadašnjem delu takmičenja pokazala zavidan nivo kvaliteta, borbenosti, kao i želje za dokazivanjem. Predvodi je naš trener Vlada Jovanović.

Što se tiče Borca, utakmica protiv Cibone biće lepa prilika da se prekine negativan niz dug tri kola. Naravno, posao neće biti ni malo lak, ali Borac je već dokazao da može da bude odličan onda kada je to najpotrebnije.

Izabrane vesti

Kapiten Borca Uroš Čarapić mišljenja je da je ekipa morala da ostvari nekoliko pobeda više.

,,Generalno, nije to to. Svi smo očekivali više. Doduše, sve bitne utakmice smo igrali na strani. Istina, ostvarili smo dve pobede, ali smo minimum morali još toliko, možda čak i tri. Kada to kažem, mislim na utakmice sa Igokeom, Zadrom, kao i Studentskim centrom, od kog smo izgubili 14 poena razlike, što nije realna brojka“, rekao je Čarapić.

Porazi koje je Borac doživeo najteže su pali kapitenu, barem što se tiče igračkog kadra.

,,Drugačije od ostalih gledam na Borac. Ovde sam od svoje šeste godine, tako da su moje emocije prema klubu mnogo veće. Ovo je posao za sve nas, ali pokušavam da svojim primerom i energijom pokažem kako se gine za grb“.

Međutim...

,,Posle tri vezana poraza moramo da odreagujemo na pozitivan način. Ove sedmice zaista dobro treniramo. U prethodnom periodu smo imali probleme sa povredama, ali smo konačno kompletni“.

U narednom periodu Borac će imati lepu priliku da na svoj konto upiše nekoliko pobeda.

,,Iskreno se nadam da ćemo u naredna četiri kola ostvariti što više pobeda. Igraćemo protiv ekipa koje su naš nivo, a samim tim i konkurenti za što bolji plasman. Mogli bismo da odnos pobeda i poraza od 2:5 preokrenemo u pozitivan plus. Mogu slobodno da kažem i to da su nam naredne četiri utakmice veoma bitne za čitavu sezonu“, smatra Čarapić.

Što se tiče sledećeg protivnika kapiten Borca je svestan.

,,Cibona je mlada, talentovana ekipa, sa dosta hrvatskih igrača kojima se predviđa NBA karijera. Momci iz Zagreba su dobro otvorili sezonu, ali su, baš kao i mi, vezali nekoliko poraza, tako da se nalaze u blagom padu forme. Što se tiče kvaliteta ekipe, smatram da je Cibona u našem rangu“, zaključuje Čarapić.

Pobedi nad Cibonom nada se i Argentinac Lautaro Lopez.

Moj prijatelj iz Argentine Hoze Vildoza igra u Ciboni. Godinama nisam igrao sa njim, a tada je briljirao. Rekao sam, svojevremeno sebi, hoću da budem na njegovom nivou. Utakmica sa Cibonom je i moja lična utakmica, da vidim koliko sam se popravio u odnosu na Hozea. U Borcu se nadamo pobedi”, kazao je Lopez.



PIŠU: Đurđe Mečanin/Nikola Minović

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

ABA ligaKK Borac ČačakUroš Čarapić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara