FOTO: Starsport
FOTO: Starsport

Uspešan početak Šarasove ere u Feneru, Obradovićev Monako nemoćan u Istanbulu

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.12.23. | 20:59

Šok terapija urodila plodom, Hejs Dejvis dobio obračun s Majkom Džejmsom

Čitav košarkaški svet iznenadila je prethodnih dana vest da je Fenerbehče rešio da odustane od pokušaja da s Dimitrisom Itudisom napadne ozbiljan evroligaški rezultat. Seriju od četiri uzastopna poraza u svim takmičenjima nije istolerisala uprava evropskog šampiona iz 2017. godine, a ključevi tima ekspresno su dati u ruke Šarunasa Jasikevičijusa.

Na debiju na klupi novog tima legendarni Litvanac trijumfovao je protiv Monaka 86:74, čime su žuto-plavi zabeležili i šestu pobedu na domaćem terenu u Evroligi ove sezone. Niko u elitnom takmičenju ne može da pobedi Fener na njegovom terenu, pa tako ni Monako Saše Obradovića.

Izabrane vesti

Samo pola koša prednosti za domaće nakon prvih 20 minuta igre nije ukazivalo na to će finiš meča biti lišen rezultatatske neizvesnosti. Na krilima Najdžela Hejs Dejvisa Kanarinci su prelomili utakmicu u trećoj četvrtini, a američki centar završio je meč s 24 poena. Mučio je s visokog posta bivši igrač Barselone Donatasa Motiejunasa i Alfu Dijaloa, predstavljao nerešivu enigmu i najviše doprineo Šarasovom uspešnom debiju. Dvocifren učinak imali su i Skoti Vilbekin (13) i Marko Gudurić (10) poena.

Bila je ovo jedna od onih utakmica kada Majk Džejms pokuša da praktično sve preuzme u svoje ruke. U košgeterskom pogledu jeste ispunio svoj prosek, postigao 24 poena, pogodio četiri trojke od sedam pokušaja, mada je značajno slabiji bio u šutu za dva (3/8). Jedinu istinsku podršku imao je u liku Elija Okoba (14 poena).

Nakon četrnaest odigranih kola Monako je na petoj poziciji uz skor 8-6, dok je Fener na polovičnih 7-7, na ivici plej-in zone. U predstojećoj rundi obe ekipe igraju na domaćem terenu, Monako protiv Panatinaikosa (sreda 19.00), a Fener sa Žalgirisom (sreda 18:30).

EVROLIGA - 14. KOLO

Četvrtak

Crvena zvezda - Alba 85:71

/Nedović 20 - Olinde 13/

Žalgiris - Partizan Mozzart Bet 85:93

/Evans 33 - Panter 22/

Makabi - Efes 95:86

/Braun 21 - Tompson 22/

Baskonija - Virtus Bolonja 81:91

/Moneke 16 - Belineli 27/

Real Madrid - Bajern 88:73

/Ljulj 16 - Bonga 15/

Asvel - Panatinaikos 81:89

/Luvavu 17 - Grigonis 19/

Petak

Fenerbahče - Monako 86:74

/Hejs Dejvis 23 - Džejms 24/

Olimpijakos - Valensija (u toku)

Barselona - Olimpija Milano (u toku)




tagovi

Šarunas JasikevičijusSaša ObradovićKK FenerbahčeKK MonakoEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara