Utakmica godine! Fernandez kopljem ubio Kralja i pokvario Rejesov odlazak na tron ACB lige! Milosavljević prodao asistenciju „a la Teo“ (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.02.19. | 21:41

Fantastična utakmica u srcu Andaluzije i pobeda domaće Unikahe

Nema jače košarkaške lige u Evrope od one koja se igra u Španiji!

Brdo fantastičnih utakmica videli smo u dosadašnjem toku sezone, a jedna od onih koja će ući u krug najboljih je ona odigrana večeras u Malagi! Kakva košarka, kakva ludnica i kakva pobeda Unikahe nad madridskim Realom uz smrtonosni hitac Haimea Fernandeza na 3,8 sekundi pre kraja produžetka - 103:102! Prštalo je kao da se igra finale Evrolige, uz ultimativnu demonstraciju napadačke košarke u oba smera. Posle 40 minuta igre bilo je 95:95, što samo pokazuje koliko je ritam bio jak, a dvojica stručnjaka bili maksimalno fokusirani na igru za koš više, što je publika u prelepoj dvorani Hoze Marija Martin Karpena dočekala raširenih ruku! 

Izabrane vesti

Ceo spektar vrhunskih poteza izneli su na parket košarkaši dva tima. Onaj najvažniji delo je ponajboljeg igrača Unikahe Haimea Fernandeza. Iako je naspram sebe imao trenera i igrače aktuelnog evropskog šampiona, imao je Luis Kazimiro spremnog keca u rukavu i rešenje za situaciju koja nije bila nimalo naivna. Na tek nešto manje od četiri sekunde do kraja produžetka Real je imao dva poena viška (102:100), ali je Unikaha bila u posedu lopte. Dobio je španski reprezentativac loptu od Brajana Robertsa, brzo naskočio i pogodio preko pomalo nonšalantnog Džefrija Tejlora! Imao je Real tek 0,4 sekunde da napravi nešto, ali Pablo Laso nije imao pravi odgovor. 

Kroz kakav su rolerkoster prošli igrači i navijači Unikahe u samo jednoj utakmici. Na svega minut i po pre kraja prvog poluvremena Real je imao maksimalnu prednost od 21 poena (54:33) posle brutalne demonstracije sile i sve je ukazivalo da će Kraljevski klub ostvariti sigurnu pobedu na jednom od najtežih gostovanja. Ali, pogrešili su svi u beloj opremi, prerano se opustili i dozvolili prvo da distanca bude umanjena na samo sedam poena (69:76) pred start poslednjih deset minuta, a onda i da prvak Španije bude u podređenoj situaciji i da Gustavo Ajon vadi kestenje iz vatre! Na manje od sekunda pre kraja četvrte deonice Unikaha je imala dva poena viška posle velikog pogotka Danija Dijeza sa penala, posle čega je Laso zatražio tajm-aut i nacrtao akciju kojom je Ajon uz šut iz okreta obezbedio produžetak.

Tamo je Unikaha pokazala da ima jače živce i posle sjajnog pogotka Fernandeza zasluženo slavila i pokvarila istorijski jubilej velikog Felipea Rejesa. Vremešni centar upisao je svoju 779. partiju u ACB ligi i tako postao igrač s najviše nastupa u tom takmičenju i tako pretekao legendarnog Đoana Kreusa na vrhu. 

Pobednički sastav predvodio je upravo Fernandez sa čak 27 poena (10/17 iz igre, 5/8 za tri), uz devet asistencija! Gjorgi Šermadini imao je 18 poena i 10 skokova, Dijez 10 poena i šest uhvaćenih lopti, dok je Dragan Milosavljević za 25 minuta na parketu imao devet poena i po dva skoka i asistencije, uključujući i onu „a la Teo“ koju je prodao igračima Reala posle dobre kontre za zakucavanje centra iz Gruzije!

Kod Reala Rudi Fernandez je skupio 25 poena (6/11 iz igre), Fakundo Kampaco je ubeležio dabl-dabl sa 17 poena i 11 asistencija, dok je kapiten Rejes imao četiri poena i dva skoka za 17 minuta na terenu.

Veliku pobedu na svom terenu ostvario je San Pablo Burgos protiv Gipuzkoe – 96:73.

Jedan od vinovnika trijumfa nad „fenjerašem“ ACB lige bio je srpski košarkaš Goran Huskić koji je za 30 minuta igre ostvario 12 poena (6/8 iz igre), uz osam asistencija i šest skokova. Skromnijeg učinka bio je Ognjen Jaramaz. Doduše, odigrao je samo šest minuta i za to vreme ubacio šest poena (3/8 iz igre, 3/6 za dva).

Najefikasniji igrači domaćeg sastava bili su Dominik Saton sa 19 poena i 11 skokova, dok je Vlatko Čančar ubacio poen manje. Kod gostiju najefikasniji bio je Geret Nuels sa 12 poena.

Veliko iznenađenje napravila je Manresa pobedom nad Valensijom rezultatom 75:66. Kod domaćina Kori Fišer imao je 21 poen, dok je u redovima Slepih miševa najbolji bio Bojan Dubljević sa 16 poena.


tagovi

UnikahaReal MadridDragan MilosavljevićGoran HuskićOgnjen Jaramaz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara