©ABA liga, FMP
©ABA liga, FMP

Utakmica ludih preokreta u Železniku: FMP srušio Mornar, Baranima visi plej-of

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.04.21. | 20:14

Ekipa Mihaila Pavićevića u drugom poluvremenu dva puta prestizala ogromnu prednost domaćina, ali je poklekla u dramatičnoj završnici - 92:94

Možda nije najkvalitetnija utakmica sezone u ABA ligi, ali je sasvim sigurno bila najuzbudljivija. Posle serije velikih preokreta u Železniku, FMP je srušio Mornar, došao do dragocenog slavlja u borbi za opstanak i ugrozio Baranima plasman u plej-of regionalnog takmičenja - 94:92 (31:24, 29:21, 10:27, 24:20).

Ključne poene 20 sekundi pre kraja meča postigao je Radoš Šešlija, na asistenciju najboljeg pojedinca utakmice Filipa Čovića. Mornar je dva puta tokom drugog poluvremena uspeo da prestigne veliku prednost domaćina, ali na kraju nije imao snage i za pobedu. FMP je u drugoj četvrtini imao maksimalnih +16 (53:37), na početku treće deonice +15 (64:59), ali je Mornar preokrenuo rezultat do kraja perioda i na startu četvrte četvrtine imao pet poena prednosti 75:70.

Izabrane vesti

To preokretima nije bilo kraj. Domaćin je ponovo dodao gas, pet minuta pre kraja meča imao velikih deset poena prednosti (89:79), ali je Mornar odgovorio serijom 13:1 i 86 sekundi pre kraja poenima sjajnog Ajzee Vajtheda došao do novog vođstva 92:90, ali je ekipa Vanje Guše ponovo bila prisebnija. Pecarski je izjednačio sa penala, Jeremić i Nidam su u istom napadu promašili šuteve za tri poena, a onda je pogodio Šešlija. Ekipa Mihaila Pavićevića je imala napad za produžetak ili pobedu, Vajthed je četiri sekunde pokušao da postane heroj utakmice, ali je promašio trojku.

Čović je meč završio sa 26 poena, osam skokova, šest poena i indekom 32. Odličan u domaćem timu bio je i Nemanja Nenadić sa 21 poenom i pet skokova, dok je sa druge strane Vajthed postigao 25, Nidam 16, a Smit 15 poena.

Mornarov poraz je prijao Igokei, koja ima dve pobede više tri kola pre kraja, ali i Cedeviti, koja ima sve u svojim rukama i priliku da istisne Barane iz vodeće četvorke na tabeli.

Odloženi meč 24. kola:

FMP - Mornar 94:92

/Čović 26 - Vajthed 25/



tagovi

Filip ČovićMihailo Pavićević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara