Uvek i na svakom mestu su kandidati za zlato: Zvezdin Jago pretio, Španci ih rutinski odradili

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.08.23. | 17:27

Crvena Furija pobedom nad Brazilom praktično osigurala prvo mesto u grupi –

Sve ima svoj početak i kraj osim aspiracije košarkaške selekcije Španije da se popne na pobedničko postolje. Nemaju Španci klasu generacije zlatnih dečaka, onog tipa koji je predstavljao strahi trepet na svim meridijanima predvođen Navarom, Gasolom i Rudijem Fernandezom, ali su ponovo ozbiljni kandidati za najviši plasman.

Kada su ih svi otpisivali uoči prošlogodišnjeg Prvenstva Evrope, Španci su se vratili sa zlatom oko vrata i objedinili svetko i evropsko zlato. Do sada su na Dalekom Istoku poslali snažnu poruku konkurenciji da računa na njih. Posebno današnjom pobedom nad Brazilom, koje će im, sasvim sigurno, doneti lakšeg rivala u narednoj fazi i lakši put u eliminacionoj rundi. Na kraju je Španija upisala rutinsku pobedu nad Brazilom – 96:78

Izabrane vesti

Brazil istina jeste zapretio u prvoj četvrtini, i nagovestio da bi mogao da odigra konkurentnu utakmicu, ali videlo se da je španska vojska Serhija Skariola pažljivo birana i još bolje utrenirana. Visok nivo u odbrani držala je selekcija iz Evrope tokom 30 minuta, delovala fizički vrlo nadomaćno, da bi u poslednjih deset minuta praktično pregazila Brazil.

Odlično su Španci šutirali za tri poena, pogodili 10 puta iz 22 pokušaja, i što je vrlo bitno igrali raznovrsno. Gledajući statistiku Huan Nunjez je imao najupešatljiviji učinak i indeks korisnosti 21 (17 poena i sedam asistencija). Pored toga Brazil nije imao rešenje za odličnog Garubu u poslednjoj četvrtini, koji je kao centar stigao do četiri asistencije.

Previše se Brazil oslanjao na šut sa distance, i uleteo u mišlovku Serhija Skariola. Pretio je novi plejmejker Crvene zvezde Jago Santos. Meč je završio sa 14 poena, šest skokova i tri asistencije. Pogodio je tri trojke, gotovo polovinu tima iz Južne Amerike.

Pokazao je Santjago Aldama da bi mogao da bude ozbiljno oružje Španije na ovom turniru. Krilo Memfisa je upisalo 15 poena, jedan više od Vilija Hernangomeza.

SVETSKO PRVENSTVO - GRUPA G

Obala Slonovače - Iran 71:69

Španija - Brazil 96:78




tagovi

Mundobasket 2023Serđo SkarioloUsman Garubakošarkaška reprezentacija Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara