Malkolm Dilejni (©Shutterstock)
Malkolm Dilejni (©Shutterstock)

Uzbuđenje na vrhuncu u Blaugrani i pobeda Olimpije uz Dilejnijevu osvetu Barsi

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.01.22. | 23:05

Američki šuter ubacio 15 poena - sve u drugom poluvremenu

Kada utakmica već i pre sudijskog podbacivanja ima formulaciju "repriza polufinala Fajnal fora", jasno je da kvalitet ne sme da manjka, a košarkaši Barselone i Olimpije su uprkos svim izostancima priredili publici širom Evrope pravo uživanje i dramu do poslednje sekunde uz pobedu gostiju iz Milana rezultatom 75:73 (14:14, 20:14, 13:26, 28:19).

Ko zna šta bi bilo da Barsi nisu falili Nik Kalates, Aleks Abrines, Pjer Oriola i Dante Egzum, odnosno Ševon Šilds, Điđi Datome, Troj Denijels i Kostas Mitoglu, mada treba da ostanemo skromni i priznamo da smo gledali spektakl!

Izabrane vesti

Fantastična je bila rola Malkolma Dilejnija koji je imao svojevrsnu priliku za osvetu posle načina na koji je otišao iz Katalonije. Američki šuter je očigledno imao posebnu motivaciju protiv svog nekadašnjeg kluba, jer je bio jedan od odlučujućih faktora preokreta! Postigao je 15 poena, sve u drugom poluvremenu utakmice i zajedno sa Serhijem Rodrigezom bacio katalonskog giganta na kolena.

Imala je Barselona četiri poena više na četiri i po minuta do kraja posle novog pogotka savršenog Kajla Kuriča, ali je u ključnoj fazi utakmice sve stalo. A tada su Manekeni upalili motore, dodali gas i okrenuli utakmicu naglavačke! Rodrigez i Dilejni su vezali trojke i doveli Olimpiju u vođstvo, Nikola Mirotić je bezuspešno pokušavao da drži Barsu u igri, a nije mnogo pomogla ni Kuričeva trojka na pola minuta do kraja jer su gosti već napumpali samopouzdanje i bili spremniji za pobedu. Posle pogotka Barsinog beka kojim se Barsa približila na samo poen zaostatka (70:71), usledio je hladan tuš – Rodrigez je proigrao Dilejnija usamljenog u ćošku i usledila je trojka za kraj. Mirotić je uspeo da vrati istom merom, ali je poslednjih pet sekundi pripalo Olimpiji. Nikolo Meli je pogodio jedno od dva slobodna bacanja, a šut za pobedu je iz nekog razloga pripao Nikolasu Laprovitoli koji nije bio precizan.

Uz Dilejnija kod Olimpije je zablistao upravo Rodrigez sa 18 poena (7/12 iz igre, 4/6 za tri), te po četiri asistencije i izgubljene lopte i dva skoka. Njih dvojica bili su jedini sa dvocifrenim učinkom u timu. Kod Barse 22 poena Kuriča (8/9 iz igre, 3/4 za tri) i pet skokova, Mirotić je imao 18 poena (7/10 iz igre, 3/5 za tri), četiri izgubljene, tri uhvaćene i dve podeljene lopte. Rokas Jokubaitis je dodao 11 poena i šest asistencija, uz četiri skoka, dok je isti broj poena upisao Brendon Dejvis.

EVROLIGA - 20. kolo

Utorak:

Fenerbahče – Olimpijakos 94:80

/Mahmutolu 17 - Slukas 14/

Bajern Minhen – Žalgiris 74:65

/Jaramaz 16 - Nibo 14/

Barselona - Olimpija Milano 73:75

/Kurič 22 – Rodrigez 18/

Sreda:

20.00: (3,50) Panatinaikos (16,0) CSKA (1,35)

Odloženo:

Zenit – Asvel

Crvena zvezda – Real Madrid

Monako – Uniks

Baskonija – Efes

Makabi Tel Aviv - Alba

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Malkolm DilejniKK BarselonaOlimpija MilanoSerhio RodrigezNikola MirotićEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara