Džon Kolins (Foto: AFP)
Džon Kolins (Foto: AFP)

Uzeli ga u julu, hoće da ga se reše u januaru: Džon Kolins na izlaznim vratima Jute

Vreme čitanja: 1min | sub. 06.01.24. | 17:12

Džezeri traže klub koji je zainteresovan za razmenu

Džon Kolins je u dresu Atlanta Hoksa imao nekoliko izvrsnih sezona. Briljirao je u tandemu sa Treom Jangom, ali minulog leta je uprava Jastrebova procenila da je njegova plata preveliko opterećenje za klub i pustila ga u Jutu u zamenu za Rudija Geja kojeg nije ni zadržala.

Jasno, ideja je bila samo da se oslobodi prostor u budžetu, ali se očekivalo da Kolins, uz Laurija Markanena, odradi dobar posao u Solt Lejk Sitiju. Ipak, kako prenosi Mark Štajn, nisu u klubu zadovoljni doprinosom 26-godišnjeg Amerikanca i kako se rok za trejdove približava (8. februar), traže mu novi klub.

Izabrane vesti

Kolins je trenutno najplaćeniji igrač Jute, s ozbirom da ove godine ima platu od 25.340.000 dolara, a za narednu mu je garantovano 26.580.000 dolara. Beležio je ove sezone 13,7 poena i 7,8 skokova, pa je jasno da su u klubu očekivali više od igrača za kojeg izdvajaju najviše novca.

Juta je i zbog određenih problema sa povredama razočarala u dosadašnjem toku sezone, pa je trenutno tek 12. na Zapadu sa učinkom 16-20. Ostaje da se vidi šta bi Džezeri mogli da dobiju za Kolinsa i da li će tražiti igrača koji može odmah da doprinese ili će se ponovo okrenuti budućnosti.


tagovi

Džon KolinsJuta Džez

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara