"Bogdanović"
"Bogdanović"

KRAJ: Venecuela - Srbija 62:86

Vreme čitanja: 4min | ned. 07.08.16. | 03:52

Pratite tekstualni prenos meča na sajtu MOZZART Sport-a

Bogdanović

VENECUELA - SRBIJA 62:86

Izabrane vesti

Sudije: Hristodulu (Grč), Duan (Kina), Vaskez (Portoriko)
Dvorana: Karioka Arena 1

VENECUELA: Ečenikve, Luis, Marijaga, Gregori Vargas, Koks, Kubiljan, Hoze Vargas, Ruiz, Graterol, Gilen, Perez, Kolmenares

SRBIJA: Teodosić, Jović, Simonović, Bogdanović, Marković, Kalinić, Nedović, Birčević, Jokić, Mačvan, Štimac, Raduljica



Kraj utakmice, pobeda Srbije 86:62.

Poslednji minut je u toku...

39. minut - Ečenikve uneo Štimca pod koš i pogodio uz faul, samo 23 razlike sada...

37. minut - U vrlo kratkom vremenskom periodu Venecuela ponovo vezuje nekoliko poena i smanjuje na 60:83, serija je bila 7:0. 

36. minut - Bogdan Bogdanović! Prvo trojka, pa ulaz za mini seriju 5:0 - 81:53 za Srbiju.

36. minut - Naizmenično pogađaju oba tima, Venecuela se drži u ovoj poslednjoj deonici i ne dozvoljava da doživi potpunu katastrofu - 76:53. Serija Venecuele 8:3. 

33. minut - Jedna od najlepših akcija na meču, Nedović za Birčevića i jako lepa završnica zakucavanjem. Dodavanje u stilu Teodosića, 74:45.

31. minut - Četiri napada imala je Vencuela i u jednom i konačno uspela da poentira. Jako loše građenje lopte od strane naših momaka je kažnjeno, prednost smanjena na 45:70.

Kraj treće četvrtine! Srbija vodi 68:41.

27. minut - Raspucali su se Orlovi, Simonović sada pogađa trojku za 64:40. 

27. minut - Nova trojka za naš tim - Nedović, 61:37.

26. minut - Posle penala Milana Mačvana rezultat je 58:35 za Srbiju.

25. minut - Bogdan Bogdanović pogađa trojku za najveću prednost Srbije 53:30. Odmah istom merom uzvraćaju Južnoamerikanci...

23. minut  - Sada je Vargas kaznio nonšalantnost i pogodio u kontri - 28:48.

21. minut - Počelo je drugo poluvreme, Srbija ima loptu. I odmah Raduljica pokazuje da je glavni u reketu - 23:46. Lep okret i polaganje. Uzvraća Ečenikve.

POLUVREME

19. minut - Raduljica dominira trenutno. Dao je 12 poena do sada. Potom i sjajna asistencija Teodosića - 23:39. Potom i trojka Bogdanovića. Sve bolje i bolje izgleda igra Orlova.

16. minut - Simonović je odlično odigrao odbranu, a potom dao bacanje. Dobra rola. Koks vraća pogotko ms distance.

15. minut - Pomalo loš izbor šuteva Orlova, ali je sve ispratio Raduljica u skoku. Loš šut za tri poena za sada, samo 1/5!

14. minut - Jako lepo zakucavanje Ečenikvea na asistenciju Vargasa. Igrači su se oslobodili, gledamo sve bolju košarku. Sada je pogodio i Kolmenares na asistenciju Vargasa -21:28

13. minut - Čini se da naši igrači kako vreme odmiče hvataju zalet, igraju brže otkad je na parketu Nemanja Nedović i to izgleda mnogo pozitivnije - 14:25. Venecuela se drži uz pomoć trojki, ali vraća Teodosić - 17:28

11. minut - Proigrala je naša reprezentacija na startu ove deonice. Sjajna akcija i poentiranje Jovića uz faul - 14:21

Kraj prve četvrtine

9. minut - Kobeljan je napao jako hrabro, pogodio u reketu i dobio i slobodno bacanje. Ovo ne sme da se događa - 12:14. A onda i faul u napadu Jokića. Koks izjednačuje - 14:14. Jokić se dobro snašao za vođstvo od dva razlike. Potom i Mačvan za 18:14.

7. minut - Trojka Luisa, opet smo u egalu. Što pre se odlepimo biće lakše za igranje. Ovako, Venecuela diše za vratom i pravi nervozu

6. minut - Razgorela se borba, Raduljica ima dve asistencije, Ečenikve se bori pod košem za Venecuelance - 7:12. Teodosić je na parketu.

4. minut - Raduljica je povezao četiri poena, Birčević se istakao u odbrani, sada polako sve dolazi na svoje mesto. Samo da se Orlovi odlepe na vreme - 2:6.  Marković pogađa, Vargas je smanjio s bacanja - 3:8.

3. minut - Vargas dovodi Venecuelu u prednost s linije slobodnih bacanja - 2:0. Uzvraća Bogdanović posle prodora, dosta prostora napravio mu je Raduljica u bloku - 2:2.

2. minut - Muče se naši reprezentativci u napadu, još nema koša na meču.

1. minut - Pokušali smo preko Raduljice, ali nije pogodio. Verovatno je to recept preko kog će naši košarkaši napadati postavu koja je dosta niža.

MEČ JE POČEO!

- Intoniraju se himne

Nema spavanja, igraju Orlovi! Košarkaši reprezentacije Srbije započinju takmičenje na Olimpijskim igrama utakmicom protiv Venecuele u okviru grupe A.

Naši momci su favoriti u ovoj utakmici, a kvote kladionice MOZZART možete videti OVDE.

Venecuela je jedan od najslabijih protivnika naših košarkaša u Riju. Igra atipičnu košarku, a problem može da joj napravi neigranje Vaskeza, NBA igrača koji je operisao koleno u decembru, kao i činjenica što ovom sastavu nedostaju visoki igrači.

Oni su - Odabrani! I žele da kraljici igara vrate olimpijski sjaj

Sudije utakmice biće Kristos Hristodulu (Grčka), Žu Duan (Kina) i Roberto Vaskez (Portoriko).

Sa Venecuelom je naša selekcija poslednji put igrala 2006. na Svetskom prvenstvu kada je rezultat glasio 90:65 u korist našeg tima.

Nadamo se da će početak avanture u Riju za Aleksandra Đorđevića i njegove igrače biti jednako uspešan kao pomenuti duel.

U našoj grupi su već odigrana dva meča. SAD su bile bolje od Kine sa 57 razlike, dok je Australija pomalo iznenađujuće nadigrala Francusku i to 21 razlike.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Venecuelauzivo prenosiSrbijaRio 2016košarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara