©AFP
©AFP

Vajt u poslednjoj stotinki ugasio plamen Hita: Boston posle drame na korak od najvećeg preokreta u NBA (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.05.23. | 05:17

Majami posle tri pobede vezao tri poraza (103:104), odluka o drugom finalisti u sedmoj utakmici

Pobedom uz zvuk sirene, uz veoma dramatičnu završnicu utakmice, Boston je postao četvrti tim koji je u istoriji NBA plej-ofa uspeo da nadoknadi 0:3 u seriji, te će na svom terenu pokušati da napravi još jedan korak i postane prva ekipa koja je režirala veliki preokret i posle tri uvodna poraza prošla dalje.

Posle Niksa 1951, Denvera 1994. i Portlanda 2003. godine, Boston je postao četvrti tim koji je uspeo da u plej-ofu posle tri vezana poraza nadoknadi minus u seriji, a za dva dana na svom terenu će pokušati da ispiše novu stranicu istorije i postane prvi klub koji je posle 0:3 režirao i potpuni preokret.

Izabrane vesti

Iako je tokom većeg dela šeste utakmice delovalo da će Boston rutinski doći do izjednaenja u seriji Majami je u poslednjoj deonici uspeo da režira odgovor, naplati pad u igri rivala i preko Džimija Batleta tri sekunde pre kraja stekne pola koša prednosti. As Majamija uspeo je da iznudi faul Ala Horforda pri šutu za tri poena i donese svom timu prednost 103:102. Gostima je za odgovor preostalo tri sekunde i odluka je pala na Markusa Smarta. Košarkaš Bostona preuzeo je odgovornost i iz teške situacije promašio za tri poena, međutim neopreznost odbrane rivala iskoristio je Derik Vajt, zabeležio ofanzivni skok i stotinku pre sirene postigao dva poena vredna pobede i ostanka Seltiksa u seriji.


Uprkos triler završnici Boston je potpuno opravdano stigao do sedme utakmice, prilike da režira najveći preokret koji NBA pamti i da zakaže finale protiv Denvera. Uspeli su Seltiksi da na krilima Džejsona Tejtuma uspostave željeni ritam i iskoriste vrlo loš ulazak u utakmicu Džimija Batlera. Dok je, sa jedne strane, as Seltiksa u prve dve četvrtine postigao 25 poena, lidera Majamija je prilično mučio šut.

Uspeo je Boston da iskoristi momentum i da do ulaska u poslednju deonicu održava prednost koja je oscilirala od poseda razlike do plus 13, međutim u završnici utakmice promenile su se uloge te se na ulazak u šutersku krizu Tejtuma nadovezalo buđenje Batlera. Najefikasniji igrač Bostona završio je utakmicu sa 31 poenom, ali je tokom čitave treće i velikim delom četvrte deonice bio bez košgeterskog učinka. Krizu rivala iskoristio je Batler koji je preuzeo odgovornost i vratio Majami u utakmicu, međutim u momentima kada je Hit mogao da režira potpuni preokret Dankan Robinson je promašio dva otvorena šuta za tri poena.

Usledila je neverovatna završnica i uzbudljivuh 60 sekundi okončanih velikim slavljem gostiju te će isti rivali u noći između ponedeljka i četvrtka definitivno odlučiti ko ide na megdan Jokiću i Denveru. Podsetimo, prva utakmica NBA finala zakazana je za 1. jun.


tagovi

MajamiMajami HitBostonBoston SeltiksNBA ligaNBA plej-of

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara