Screenshot - valenciabasket.com
Screenshot - valenciabasket.com

Valensija počela da pakuje tim za novu sezonu u Evroligi, potpisao Semi Odželeje

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.07.23. | 16:21

Krilni centar sa NBA iskustvom se seli u Španiju

Posle sezone u redovima Virtus Bolonje, 28-godišnji krilni centar Semi Odželeje se seli u Španiju, kako bi karijeru nastavio u redovima Valensije, zvanično je potvrđeno.

Amerikanac nigerijskih korena se obavezao na vernost španskom timu za naredne dve sezone i tako postao prvo pojačanje španskog tima za nastupajuću sezonu u kojoj će tim iz Fontete ponovo igrati Evroligu.

Izabrane vesti

Odželeje je posle tri godine na koledžu, gde je nastupao za Djuk i SMU, izabran kao 37. pik na NBA draftu 2017. Uzeli su ga Boston Seltiksi i proveo je četiri godine u Masačusetsu, pre nego što se presleio u Milvoki. Nije se dugo zadržao u Viskonsinu, kratko je bio i sa LA Klipersima, pre nego što je minulog leta odlučio da prihvati ponudu iz Bolonje i prvi put zaigra u Evropi.

Kao debitant je beležio 9,8 poena i 4,5 skoka u italijanskoj ligi, kao i 10,5 poena i 3,8 uhvaćenih lopti u Evroligi. Posle sasvim solidne sezone, rastao se sa Virtusom i okušaće se u španskoj ACB ligi.

Valensiju je već napustilo nekoliko košarkaša. Bojan Dubljević je otišao posle 11 godina, a obelodanjeno je da se po isteku saradnje neće vraćati ni Kajl Aleksender i Sem Van Rosom. Iskusni Belgijanac se vratio u domovinu, gde bi trebalo da okonča karijeru.

Klub se posle polusezone rastao i sa Šenonom Evansom, dok je saradnja istekla i Hasijelu Riveru, kao i Nenadu Dimitrijeviću koji je proteklih godinu dana bio na pozajmici u Uniksu.

Spekuliše se da bi Džona Radebo mogao da se preseli u turski Galatasaraj, ali još je Amerikanac sa pasošem Crne Gore na platnom spisku španskog tima, zajedno sa Martinom Hermansonom, Đosepom Puertom, Viktorom Klaverom, Ćabijem Lopezom Arostegijem, Milano Himenezom, Haimeom Pradiljom, Džejmsom Vebom i Krisom Džonsom koji je još u toku minule sezone produžio saradnju sa klubom do leta 2026. godine.

Posle Odželeje, očekuje se da Valensija krene i po potpis Brendona Dejvisa koji je proteklu sezonu proveo u Olimpiji Milano, kao i Kasijusa Robertsona koji se odlično pokahzao u dresu Obradoira.


tagovi

Semi OdželejeKK ValensijaKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara