Prvi spisak Brazila u 2020: Svi hoće da vide tandem Barbosa - Enrike, Firmino i Žezus u drugom planu; tu je neuništivi Dani Alves, debituje Bruno Gimaraiš...

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.03.20. | 17:09

Tite odabrao 24 igrača za utakmice protiv Bolivije i Perua u kvalifikacijama za SP u Kataru

Skoro mesec dana uoči starta kvalifikacija za Mundijal u Kataru i utakmice protiv Bolivije, Brazilci su objavili spisak od 24 igrača koji imaju najveće Titeovo poverenje.    

Tema broj jedan u brazilskim medijima tiče se mesta startera na poziciji najisturenijeg napadača. Ako ćemo po reputaciji status Roberta Firmina ne bi smeo da dolazi u pitanje, radi se o prvom napadaču Liverpula, jednom od najskupljih brazilskih igrača, međutim tamošnja javnost radije bi kao startere videla Flamengov tandem Gabrijel Barbosa - Bruno Enrike

Izabrane vesti

Ruku na srce, Bobi Firmino u reprezentativnom dresu zaista igra svog nivoa. Od Svetskog kupa u Rusiji (računajući i to takmičenje) postigao je samo tri gola i navijači su ga uzeli na zub. Gabrijel Žezus iz Mančester Sitija ima tek nešto bolje "ocene" kod ljubitelja fudbala u domovini.

Na spisku nema jednog od najboljih golmana sveta Alisona Bekera. U pitanju je povreda, pa će njegovo mesto zauzeti Ederson. U sastav se vratio Everton Ribeiro (30) posle punih pet godina, dok za njegovog saigrača iz Flamenga Žersona nije bilo mesta, iako ga mnogi smatraju najboljim vezistom u Brazilu. Njegovo mesto zauzeo je debitant Bruno Gimaraiš (22), skupoceno zimsko pojačanje Liona.

Nakon debija u septembru prošle godine protiv Perua na trećem spisku zaredom nema mlade zvezde Real Madrida Vinisijusa Žuniora... 

Kada govorimo o igračima koji su odličnim igrama zaslužili poziv u tu grupu spada i Aleks Teljes iz Porta. On je ove sezone postigao čak deset golova i podelio devet asistencija. Za jednog beka više nego dobar učinak, ali tako nije mislio Tite, pa ovaj 27-godišnjak nije dobio poziv. Za razliku od od štopera Atletiko Madrida Felipea. Iskusni defanzivac imaće priliku da upiše prve minute u žutom dresu posle 2018. godine...

A kako je krenulo Daniju Alvesu se će ispuniti želja da zaigra na Mundijalu u Kataru. Mada je odavno u veteranskim godinama Tite očito vrlo ozbiljno računa na njega. Pozvao ga je za važne zvanične utakmice iako 36-godišnji desni bek tek ulazi u novu sezoni i od decembra prošle godine odigrao je svega 90 minuta.     

Valja konstatovati da za Alana iz Napolija, Junajtedovog Freda i Lukasa Paketu iz Milana više nema mesta među najboljim Brazilcima.

Brazil protiv Bolivije igra kod kuće 28. marta, a četiri dana kasnije gostuje Peruu u Limi. 


Golmani: Ederson (Mančester Siti), Veverton (Palmeiras), Ivan (Ponte Preta)

Odbrana: Dani Alves (Sao Paulo), Danilo (Juventus), Renan Lodi (Ateltiko Madrid), Aleks Sandro (Juventus), Tijago Silva (PSŽ), Markinjos (PSŽ), Eder Militao (Real Madrid), Felipe (Atletiko Madrid)

Vezni red: Kazemiro (Real Madrid), Fabinjo (Liverpul), Bruno Gimaraiš (Lion), Artur (Barselona), Everton Ribeiro (Flamengo), Filipe Kutinjo (Bajern Minhen).

Napad: Roberto Firmino (Liverpul), Gabrijel Žezus (Mančester Siti), Nejmar (PSŽ), Gabrijel Barbosa (Flamengo), Bruno Enrike (Flamengo), Rišarlison (Everton), Everton Soares (Gremio).


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara